LETTEREN

Wegens verbouwing van de Balie presenteert de SLAA tot september alle programma's in het Amphitheater op het Wilhemina Gasthuis-terrein. Vanavond om 20.30 uur is daar het programma Schopenhauers eigenzinnige begrijpelijkheid....

Amsterdam

Bij Stichting Perdu, Kloveniersburgwal 86, vrijdag om 20.15 uur Boem! Paukenslag III: literaire tijdschriften op internet. Deelnemende tijdschriften zijn De Brakke Hond, Mondzeer en de Reuzenkreeft en De Opkamer. Piet Wesselman van De Nederlandse Letteren (een website) leidt de avond in. Na afloop van de avond kan er 'gesurfd' en 'gebrowsd' worden dankzij een on-lineverbinding.

De Amerikaanse thrillerschrijver Phillip Margolin is 29 mei te gast in Christofori, Prinsengracht 581-583, op uitnodiging van het John Adams Instituut. Met een introductie door René Appel. Aanvang om 20 uur.

Bergen

Op initiatief van de Literaire Werkgroep Bergen zondag om 11 uur in de Zwarte Schuur (bij 't Oude Hof, Eeuwige Laan 1) gedichten van Paul van Ostaijen, uitgevoerd door een dertig man sterk spreekkoor.

Den Briel

In het Historisch Museum t/m 22 juni Jacob van Maerlant, De Middeleeuwse dichter en Voorne.

Enkhuizen

In het Zuiderzeemuseum spreekt Geert Mak zondag om 12.30 uur over zijn boek 'Hoe God verdween uit Jorwerd'.

Meer over