LETTEREN

Filosoof Peter Wesly spreekt met Philip Mechanicus en Jacques en Dick Meerman over orgaanvlees, vrijdag om 20.15 uur bij de Stichting Perdu (Kloveniersburgwal 86)....

Amsterdam

Rudy Kousbroek houdt een lezing over de opvattingen van Lulien-Offray De la Mettrie (1709-1751) en Karin Spaink spreekt over cyborgs ('heel gewone mensen'), vrijdag in de Balie.

Desanne van Brederode, M. Februari, Arjan Peters, Ethel Portnoy, Arie Storm, Thomas Verbogt en Dirk van Weelden spreken zich uit over hun 'Alien', dinsdag in de Balie.

Esther Jansma over haar roman 'Picknick op de wenteltrap', zondag om 15 uur bij de Stichting Onderzee (Herengracht 20 M).

Anne de Vries en Toon Tellegen lezen kinderboeken, zondag om 15 uur in de Openbare Bibliotheek, Prinsengracht 587.

In Bellevue zondag om 14 uur het Mini MEP-festival voor kinderen van 6 tot 12 jaar. Met Koos Meinderts, Hans Hagen en Thea Doelwijt.

F.A. Janssen houdt een lezing over W.F. Hermans en zijn uitgevers, dinsdag om 12.15 uur in de Universiteitsbibliotheek (Singel 425).

Groningen

Vanmiddag om 12 uur begint bij boekhandel Godert Walter (Oude Ebbingestraat 53), een dertig uur durende marathonvoorlezing van 'Die Blechtrommel', n.a.v. de 70-ste verjaardag van Günter Grass. De film is zondag (14 uur) te zien in Liga '68.

Schrijver Joost Zwagerman vertelt over zijn muzikale passies, zondag om 15 uur in De Oosterpoort.

Rotterdam

Ed van Eeden spreekt met biograaf Herman de Liagre Böhl over Herman Gorter, zondag om 15.30 uur in het Bibliotheek Theater.

Sint Oedenrode

Rudi van Dantzig is vanavond om 20 uur in De Knoptoren.

Meer over