LETTEREN

De Chinees-Amerikaanse auteur Amy Tan (The Joy Luck Club en The Kitchen God's Wife) is woensdag vanaf 20 uur te gast in De Rode Hoed in Amsterdam....

Theodor Holman interviewt Hermine Landvreugd vanavond tijdens de presentatie van haar boek Margaretha bleef het langst liggen. Vanaf 21 uur in hotel Winston (Warmoestraat 123) in Amsterdam.

Zondag vanaf 18 uur als afsluiting van het Vertelfestival, in O 42 in Nijmegen Het grote Afrikaanse Verteldiner waar de gasten behalve een (Afrikaans) diner Afrikaanse verhalen voorgeschoteld

krijgen. Reserveren noodzake-

lijk.

Emine Sevgi Özdamar leest voor uit haar boek Mutterzunge waar onlangs de Nederlandse vertaling van verscheen. Woensdag om 20 uur in het Goethe Institut in Amsterdam, en niet zoals het programma vermeldt op 13 februari.

In de serie 'Equator-verhalen' in het Bibliotheektheater Rotterdam zondag om 14 uur verhalen én muziek door de jazz-musici Don Bennet, Lee Bridges en Ghasem Batamuntu. Paul Middellijn verzorgt de kinderverhalen, muzikaal begeleid door het Story Ensemble.

In Literair Theater Branoul (Maliestraat 12) in Den Haag treedt Walther Scheffer woensdag om 20.30 uur in gesprek met auteur Pim Wiersinga (Gracchanten).

De Iraanse auteur Kader Abdolah is zondag vanaf 14.30 uur te gast in Bibliotheek Prinsengracht 587 in Amsterdam; dinsdag is hij in De Avonden (Lange Nieuwstraat 2) in Utrecht op een thema-avond over 'thuis'.

In het SLAZ-programma in de Zeeuwse bibliotheek in Middelburg spreekt dinsdag M. van Buuren over Marcel Proust.

Bijzonder vormgegeven brieven, ongewoon schrijfgerei en kinderboekenillustraties, dat is ondermeer te zien op de reizende kindertentoonstelling De Duizend-en-1 brieven die vanaf zaterdag in het Stedelijk Museum in Alkmaar is te zien. Bij de tentoonstelling is een boek uitgegeven waarvan de bladzijden uitgescheurd en tot

envelop gevouwen kunnen worden.

Meer over