LETTEREN

In verschillende steden..

Amsterdam

Vanavond is de in Nederland wonende Liberiaanse auteur Vamba Sherif te gast in La Maison Africaine (Houtmankade 72).

Vanavond in Maison Descartes een discussie-avond over de studie van Piet Kralt en die van Evert van der Starre over het werk van Simon Vestdijk. Rob Schouten leidt de discussie.

Sprekers op het symposium dat is gewijd aan de poëzie van Willem Bilderdijk zijn Kees Fens, Wilt Idema, Peter van Lier, Rein Bloem, Michaël Zeeman en Piet Gerbrandy. Vrijdag in de studiezaal VU (De Boelelaan 1105).

Benno Barnard, Kees Fens en Willem Jan Otten praten over de dichter Guido Gezelle (1830-1899), zijn muzikaliteit, taal en wereldbeeld. Dinsdag in De Brakke Grond.

'Franz Kafka en zijn tijd' is de titel van de lezing door Cor de Back, woensdag in het Goethe-Institut.

Arnhem

Kader Abdolah is gast bij het Literair Café, zondag om 16 uur in café De derde van Mahler.

Den Haag

Ter gelegenheid van de herdenking van de 200ste geboortedag van de Russische dichter Alexander Poesjkin spreekt musicologe Els de Boer over Moesorgski's opera 'Boris Godoenov', die is geïnspireerd op Poesjkins gelijknamige toneelstuk. Vrijdag in de Haagse Kunstkring.

In het Letterkundig Museum gaat zaterdag een tentoonstelling open die is gewijd aan de dichter J.C. Bloem (1887-1966). Zondag vanaf 14 uur een muzikaal programma. Manon van Lier (Emotional Pitstop) zingt het gedicht 'Huiswaarts reizende' op muziek van Ton Scherpenzeel; Huub van der Lubbe en Diana Ozon dragen gedichten van Bloem voor en Huub van der Lubbe zingt 'November'.

Eindhoven

Cynthia Mcleod spreekt over haar werk, zaterdag om 17 uur in het Academisch Genootschap.

Leiden

Tijdens de openluchtmanifestatie, dinsdag vanaf 18.30 uur op de Koornbrug en de Vismarkt, worden 154 gedichten van Shakespeare op verschillende manieren gebracht (in het Nederlands, Engels en Japans, gezongen en gesproken). Sprekers zijn onder anderen Sarah Hart, Rudy Kousbroek en Abdelkader Benali.

Venray

Journalist/schrijver Michel van der Plas herdenkt de 100ste sterfdag van dichter Guido Gezelle, vrijdag in verpleeghuis Beukenrode. Trio Cantabile brengt gedichten van Gezelle ten gehore.

Zoetermeer

Op het Literaire Festival Zoetermeer, zondag vanaf 12 uur op de Mandelabrug en het Plein der Verenigde Naties, signeren de schrijvers A. Baantjer, Ronald Giphart, Yvonne Keuls, Lulu Wang, Joost Zwagerman en Thea Beckman.

Meer over