LETTEREN

Vanavond leest de auteur Paul Nizon in het Goethe-Institut in Amsterdam voor uit eigen werk...

De uitgave Merz van Kurt Schwitters, zojuist in het Nederlands vertaald door Jan Oegema, is voor Perdu (Kloveniersburgwal 86) in Amsterdam aanleiding om een programma te wijden aan deze Duitse Dada-kunstenaar. Vanavond optredens door voordrachtkunstenaar Jaap Blonk en dichter Anne Feddema, en bijdragen van Jan Oegema, Pieter de Nijs en Annelies Passchier.

De Internet-specialist Francisco van Jole en de auteurs Rascha Peper en Jan Brokken zijn zondagmiddag te gast in het literaire theaterprogramma 'Jonge Sla' in Zaal de Unie (Mauritsweg 34) in Rotterdam. Ze worden ontvangen door Edith Zuiderent.

Amos Oz is zondagavond te gast op een literaire avond in de Eerste Bergensche Boekhandel (Oude Prinsweg 11) in Bergen.

In de serie 'De wonderbaarlijke lotgevallen van de roman' in De Balie in Amsterdam dinsdag Marja Brouwers, Louis Ferron, Hella S. Haasse en Geerten Meijsing over welke literatuur hen beïnvloed heeft. Woensdag een avond olv Arjan Peters over 'het gedroomde boek' met onder anderen Maarten Asscher over Paul Valéry, Hugo Brandt Corstius over Jorge Luis Borges.

Tijdens het Festival of Latin American film & literature tot en met 25 oktober in Lantaren/Venster in Rotterdam behalve een programma met films uit dit continent, aandacht voor Latijnsamerikaanse literatuur: interviews en talkshows met ruim twintig auteurs uit Latijns-Amerika, onder wie Eduardo Galeano (Uruguay), Luisa Valenzuela (Buenos Aires), Zoé Valdes (Cuba) en Jorge Edwards (Chili). Verder Nederlandse bijdragen van Fleur Bourgonje, Mies Bouhuys en August Willemsen. Informatie: 010-4361311

Meer over