LETTEREN

In Paradiso zondag de negentiende beurs van kleine uitgeverijen. Zeventig kleine uitgeverijen uit Nederland en België presenteren hun titels aan het publiek....

Amsterdam

In het kader van het festival Irak, een cultuur in ballingschap zondag in de Balie een literair treffen tussen Nederlandse schrijvers en in Nederland wonende schrijvers uit Irak. Met Chris Keulemans, Rein Bloem, Haffid Bouazza, Bart Chabot en Marc Reugebrink; Belkis Hassan, Ali Mohammed, Mawjoed Saman, Marywan Kenei, Nouri Al Ansari.

Op 9 december in de Balie het SLAA-programma Damned to fame: Marius Buning spreekt met Beckett-biograaf James Knowlson.

Leeuwarden

Op uitnodiging van de SLAL leest J.J. Voskuil vrijdag om 20.30 uur in de Stadsschouwburg voor uit zijn roman 'Het Bureau', waarna Geart de Vries met de auteur spreekt.

Leiden

De expositie Het land dat in mij woont. Beeldende kunst en literatuur over migratie is t/m 9 januari te zien in het Centrum Beeldende Kunst (Hooglandse Kerkgracht nr 19).

Rotterdam

In Theatercafé Floor zaterdag vanaf 16 uur opera-makers Jan Bouws en Hans Lamers, directeur van de Rotterdamse Kunststichting Robert de Haas en schrijver Thomas Verbogt.

Tilburg

De jaarlijkse manifestatie Tilburg Literair van de stichting Volzin, op 7 december in Theater de Vorst staat in het teken van de erotiek.

Utrecht

De SLAU presenteert zaterdag om 20.15 uur in Muziekcentrum Vredenburg de vijfde aflevering van Recht uit 't Hart, gewijd aan Sport & Literatuur. Met Hugo Camps, Anna Enquist, Herman Koch, Ronald Giphart, Hans Ree en Jan Mulder.

Meer over