LETTEREN

De Chinese schrijfster Zhang Jie (De Ark, Zware vleugels) vertelt over haar leven en werk, dinsdag in de zaal boven De Connaisseur (Kleine Berg) in Eindhoven....

De Belgische Humo-journalist Marc Schaevers spreekt donderdag in De Rode Hoed in Amsterdam met Redmond O'Hanlon, de Ierse schrijver van reisboeken.

In de Groninger Stadsschouwburg vanavond de slotmanifestatie van het jongerenpoëziefestival Doe Maar Dicht Maar met medewerking van de dichters Remco Campert, Eva Gerlach, Jaap Blonk, Mustafa Stitou en Hans Hagen.

Acteur Stef Feld heeft een roman geschreven, Een Stamelend Zwijgen, over de vriendschap tussen twee jongens die wordt bedriegd door de dood. Stef Feld leest woensdag voor uit zijn boek in Literair Theater Branoul in Den Haag.

Frans Pointl is maandag in Odeon in Zwolle.

De Turkse auteurs Fakir Baykurt, Halit Ünal en Ali Özenç Çaglar en de Turks sprekende Japanse schrijfster Keiko Nonaka zijn zaterdag om 19.30 uur in Bibliotheek Hobbemaplein in Den Haag.

In het Letterkundig Museum in Den Haag gaat vanmiddag een tentoonstelling open over WoOrD-BeeLD-iNgEn, de expressionistische, kubistische en dadaïstische literatuur van Theo van Doesburg en consorten. Tot en met 30 juli.

Bij Stichting Perdu (Kerkstraat) in Amsterdam vanavond gesprekken over de nieuwe literaire tijdschriften, DIV, Hypoliet, Jijjajij, Mosselvocht, Schrijver en Caravan.

Meer over