LETTEREN

De uitreiking van de elfde Woutertje Pieterse Prijs voor het beste jeugdboek vanmiddag bij de SLAA, wordt voorafgegaan door een lezing van Nicolaas Matsier getiteld 'Met de 4 3/4 kus'....

Amsterdam

Bij Stichting Perdu wijden biografen vrijdag eens een verhaal aan zichzelf. Met medewerking van Elsbeth Etty, Enno Endt, Hans Goedkoop en Solange Leibovici. Aanvang 20.15 uur.

Bij de SLAA een debat over de nieuwe gedichtenbundel Birthday Letters die de Engelse dichter Ted Hughes schreef aan de Amerikaanse dichteres Sylvia Plath, die in 1963 overleed. Met de 'Plath-kenners' Xandra Schutte, Ethel Portnoy, Elly de Waard, Marja Brouwers en 'Hughes-kenner' Michaël Zeeman. Zaterdag in De Balie, om 20.30 uur.

Bij Stichting Onderzee vertelt schrijver Leon Gommers zondag over zijn roman 'Het uurwerk van Floor'. In Hotel de Filosoof, om 15 uur.

In De Balie zondag om 13 uur in het live radioprogramma 'De andere wereld van zondagmorgen' Michiel van Kempen over zijn boek 'Plantage Lankmoedigheid'.

Barendrecht

Willem Jan Otten leest woensdag in Theater Het Kruispunt, Middenbaan 111, voor uit zijn eigen gedichten en zijn teksten over film en theater.

Haarlem

Literaire Instuif Haarlem presenteert zondag een programma met dichter Jan Eijkelboom en schrijver Michel Reinders. In restaurant De Knip, om 14 uur.

Leeuwarden

In De Harmonie wordt vrijdagavond Wild Vlees gepresenteerd, het romandebuut van Marc Reugebrink, dat inmiddels ook tot een theatervoorstelling heeft geleid. Xandra Schutte interviewt de schrijver.

Utrecht

De cabaretier Marcel Verreck presenteert vrijdag het Move Your World-Schrijfcafé, in de sacristie van de Utrechtse Dom met Alexander Zwagerman, Diana Ozon, en Abdelkader Benali.

Meer over