LETTEREN

In de aula van het Stedelijk Museum geeft Remco Campert op 31 maart een presentatie van verhalen en drie gedichten in de serie 'Poëzie in het Stedelijk'....

Amsterdam

In het Crea-theater (Turfdraagsterpad 17) op 1 april het programma Gargantua, Pantagruel en Don Quichot. De ambivalentie van de lach. Met Barber van der Pol (auteur van de onlangs verschenen vertaling van Don Quichot) en Anton Simons. Aanvang om 20.30 uur. Op 2 april bij Crea Henriette Ritter over de poëzie van Baudelaire en Maarten van Buuren over de poëzie van Stéphane Mallarmé.

In Maison Descartes vindt vanavond om 20 uur de presentatie plaats van 'Blinde Vensters' van de Roemeense schrijver Alexandre Vona. In een Frans vraaggesprek met Sorin Alexandrescu zal Vona zijn roman toelichten. Op 2 april presenteert de Belgische schrijfster Amélie Nothomb bij Descartes haar nieuwe boek 'Peplos', om 20 uur.

In De Brakke Grond wordt vrijdag om 18 uur de expositie Palimpsest geopend, waarin vier kunstenaars en twee schrijvers tonen wat papier voor hen betekent. Papier als drager, als medium en als metafoor van onze hedendaagse cultuur. Met bijdragen van Veerle Rooms, Robert van de Linde, Bob Matthysen, Peter Gentenaar, Frans Boenders en Michaël Zeeman. Tot en met 11 mei.

Den Haag

In de galerie van Stichting Grafiekwinkel Inkt (Prinsegracht 20-24) een expositie over kunstenaarsboeken, i.s.m. uitgeverij PlaatsMaken. Tot en met 16 april.

Leiden

In Sociëteit de Burcht (Burgsteeg 14) vanavond om 20.15 uur het programma In gesprek over romantiek, bijbel en literatuur. Gasten zijn Ton Anbeek en Jaap Goedegebuure.

Meer over