LETTEREN

Amsterdam..

In het gesprek 'Stijlproeven II' onderwerpen Elesbeth Etty en Jaap Goedegebuure de romans 'Taal zonder mij' van Kristien Hemmerechts en 'I.M.' van Connie Palmen aan een stijlanalyse. Discussie o.l.v. Xandra Schutte. Vrijdag in de Balie.

Onder leiding van Kester Freriks (NRC) spreken maandag in de Balie Bart Vos, Martin Bril, Frédéric Bastet en Arthur Japin over de tegenstelling tussen sport en literatuur.

Mustafa Stitou draagt zijn gedichten voor, zondag om 15 uur in Hotel de Filosoof (Anna Vondelstraat 6).

De lezing door neerlandicus Joost J. Kloek, woensdag in het Goethe-Institut, gaat over Goethe's 'Werther'.

Chrétien Breukers presenteert zijn nieuwe bundel 'Stoofsteeg en andere gedichten', vrijdag bij Perdu.

Groningen

Nachoem M. Wijnberg is gast op een gezamenlijke avond van Literair Dispuut Flanor en het literaire programma Nachtspraak, dinsdag om 21.30 uur in café Koekkoek (Peperstraat 4/6).

Het Achtste Noord Nederlands Verhalenfestival begint vanavond en duurt t/m zondag. Vanavond treden in het USVA-theater op Lolkje Hoekstra en Luuk Verpaalen; vrijdag in het Buitenlands-studentenhuis Angèle Jorna en zaterdag Nilo Berrocal; zondag in het USVA-theater Donald Fleming.

Utrecht

Manon Uphoff, Hagar Peeters en Ingmar Heytze spreken over hun werk tijdens het 'huiskameronweer' van de Stichting Literaire Activiteiten Utrecht (SLAU), zondag om 14 uur in het café van 't Hoogt.

Veldhoven

Tijdens de literaire middag, zondag in Museum 't Oude Slot, leest Frans Hoppenbrouwers voor uit zijn 'Calendarium Poeticum'. Aanvang om 15 uur.

Meer over