Lemerre zet Engelse clubs voor het blok

De Franse bondscoach Roger Lemerre eist alle internationals van Engelse voetbalclubs op voor de vriendschappelijke interland tegen Australië op 11 november in Melbourne....

Van onze sportredactie

Frankrijk is Europees kampioen en verdedigt volgend jaar in Japan en Korea de wereldtitel. De ploeg was automatisch geplaatst en moet de voorbereiding doen in vriendschappelijke wedstrijden.

De wereldvoetbalbond FIFA staat achter de Franse bondscoach. Arsenal zal Vieira, Henry, Pires en Wiltord moeten afstaan. Chelsea raakt Desailly, Petit en Gallas tijdelijk kwijt. Manchester United moet het enige tijd stellen zonder doelman Barthez en Silvestre.

De Italiaanse doelman Angelo Pagotto heeft bij de Italiaanse voetbalbond met succes gevraagd om strafvermindering. De 27-jarige keeper mag met onmiddellijke ingang weer deelnemen aan wedstrijden. De voormalige sluitpost van Perugia, Napoli, Sampdoria en AC Milan heeft evenwel geen club meer na zijn schorsing voor twee jaar wegens cocaïnegebruik.

Pagotto werd in november 1999 na een wedstrijd tegen Fiorentina positief bevonden. Hij werd in januari 2000 voor twee jaar uitgesloten en ontslagen door zijn club Perugia. Na de relatief milde straf voor Edgar Davids, die vorige week wegens vermeend nandrolongebruik voor vier maanden werd uitgesloten, besloot Pagotto om gratie te vragen bij de Italiaanse bond.

Meer over