Lekkerkerker programmeur Stadsschouwburg

Annet Lekkerkerker, voormalig zakelijk leidster van theatergroep Hollandia, wordt de nieuwe programmeur van de Stadsschouwburg Amsterdam. In die functie zal ze nauw samenwerken met Melle Daamen, sinds oktober 2001 directeur van de schouwburg....

De benoeming van Lekkerkerker vloeit voort uit het beleidsplan 'De Schouwburg Ontsloten', dat Daamen op eigen initiatief heeft opgesteld. Deze notitie is inmiddels positief ontvangen door de Amsterdamse wethouder van Cultuur Hannah Belliot.

Daamen wil de komende jaren een driesporenbeleid uitvoeren. De programmering moet worden vernieuwd, zeker als straks achter de grote zaal een vlakkevloertheater is gerealiseerd, waarvoor een nieuw publiek moet worden gegenereerd met anderssoortige producties dan traditioneel toneel. Lekkerkerker is mede aangetrokken om die nieuwe programmering voor te bereiden.

Verder wil Daamen zijn schouwburg aan het Leidseplein ontsluiten en er een levendig cultureel ontmoetingscentrum van maken.

De organisatie moet zich van het huidige slapende imago ontdoen en veranderen in een klantvriendelijk gebouw, met een grand café op de begane grond.

Meer over