Update

Lege schappen voor Amerikaanse sneeuwstorm

Een ijzige sneeuwstorm heeft het openbare leven in grote delen van het oosten van de Verenigde Staten vrijdag lamgelegd. In steden als Washington en Baltimore wordt de komende dagen minimaal 60 centimeter sneeuw verwacht. De inwoners hebben de afgelopen dagen massaal rantsoen ingeslagen. Sommige schappen in de supermarkten zijn al leeg.

Nagenoeg lege schappen in de supermarkten. Beeld epa
Nagenoeg lege schappen in de supermarkten.Beeld epa

Het nationale weerstation waarschuwt dat het wel eens de zwaarste winterstorm ooit kan worden in het gebied. Vooral de combinatie van hevige sneeuwval en zware windstoten wordt gevreesd. In het gebied waar de storm zal toeslaan wonen zo'n 75 miljoen mensen.

Verwacht wordt dat de sneeuw tot en met een deel van zondag blijft vallen. Scholen zijn vrijdag op veel plaatsen uit voorzorg gesloten en het openbaar vervoer in de Amerikaanse hoofdstad Washington is stilgelegd. Zelfs basketbalwedstrijden en concerten zijn uitgesteld.

Ook de vliegmaatschappijen bereiden zich voor op de storm. Het aantal geannuleerde vluchten steeg vrijdag naar 2800. Op zaterdag werden nog eens 3000 vluchten geannuleerd.

Noodtoestand
De burgemeester van Washington en de autoriteiten in de omliggende staten Tennesse, North Carolina, Virginia, Pennsylvania en Maryland hebben uit voorzorg de noodtoestand uitgeroepen. De staten ten zuiden van Washington kunnen veel last van ijzel hebben. De harde wind kan ook zorgen voor overstromingen in de staten New York, New Jersey en Delaware.

null Beeld getty
Beeld getty
Alle vluchten geannuleerd. Beeld afp
Alle vluchten geannuleerd.Beeld afp
Dit restaurant sluit uit voorzorg zijn deuren. Beeld afp
Dit restaurant sluit uit voorzorg zijn deuren.Beeld afp
null Beeld afp
Beeld afp
Meer over