'Later wil ik een tweeling: Romy en Romina'

Naar welke school ga je?

Naar Visio in Grave. Mijn school is verhuisd, want de oude school staat al zestig jaar op dezelfde plek. Dat vind ik heel lang. Om de gymzaal en het zwembad heen wordt nu een nieuw gebouw gemaakt. Na de zomer ga ik naar groep 5.

Met wie woon je in huis?

Met mijn moeder. Mama en papa zijn gescheiden, ik heb twee halfzusjes, maar die wonen niet hier. We hebben ook een poes, die heet Mouse en is 5 jaar.

Je hebt nu vakantie, wat ga je vandaag doen?

Straks moeten we boodschappen doen en ga ik naar de kapper. Er moet een stuk van mijn pony af en aan de achterkant de puntjes. Vanavond komt er iemand logeren. Gisteren was ik jarig en toen heb ik met mama bij Bakker Bart ontbeten. Daarna gingen we naar Dierenpark Rhenen en daar waren sneeuwuilen, drie jonkies, die waren zo lief. Eentje probeerde te vliegen, maar het lukte niet. Op het eind kochten we een knuffelzeehondje.

Welk dier zou je zelf willen zijn?

Een konijntje, die vind ik leuk want ik heb een konijntje, maar die woont niet meer bij ons. Hij was uit z'n hok gegroeid, dus nu woont hij bij Theo.

Wat vind je het mooiste aan je kamer?

Mijn bed, omdat het zo lekker zacht is. Vannacht lag ik in bed bij mama, maar ik kon niet slapen, want ze snurkt, dat doet ze altijd, dus toen ben ik naar mijn eigen kamer gegaan. Daar lukte het wel om te slapen.

Heb je hobby's?

Paardrijden en gymmen. Op de manege had ik een paard waar ik altijd op reed, Maartje, maar die is overleden. Zij was een heel klein paardje en heel lief. Ze was 11.

Wat is je dierbaarste bezit?

Ik heb een eigen fiets. Hij is geel en zwart en heeft grijze handvatten. Ik heb ook een mandje voorop, dat is handig voor mijn tas en soms stop ik er een voetbal in. Ik heb ook een eigen stereo. Het liefst luister ik Gangnam Style en soms dans ik daarop, dan bedenk ik zelf goeie pasjes.'

Ben je gelukkig?

Ja, honderd procent.

Waar ben je het meest trots op?

Dat ik al 8 jaar ben.

Hoe ziet jouw leven er over tien jaar uit?

Later wil ik moeder worden en masseur, dan kan ik geld verdienen en moeder zijn. Ik wil een tweeling en ik weet al hoe ze gaan heten: Romy en Romina.

undefined

Meer over