Lang leve het ambacht

museumnacht r'damN

Ruim 50 musea en galeries in Rotterdam. Zaterdag van 20 tot 2u.

rotterdamsemuseumnacht.nl

Tijdens de Museumnacht zijn dit jaar meer dan 50 musea en galeries in Rotterdam gedurende de avonduren geopend met een programma rond het thema 'Waterlanders'.

keith edmierN

De Hallen, Haarlem. Van 9/3 t/m 26/5.

dehallen.nl

Voor het eerst is in Nederland een museale tentoonstelling te zien van de Amerikaanse beeldhouwer Keith Edmier. Het biedt een overzicht van zijn sculpturen, foto's en tekeningen vanaf midden jaren tachtig uit overwegend Nederlandse collecties en speciaal voor de tentoonstelling gemaakt werk.

armando VS ArmandoN

Cobra Museum, Amstelveen. Van 10/3 t/m 2/6. cobra-museum.nl

De 83-jarige Armando werkt nog dagelijks aan zijn doeken en sculpturen in zijn atelier in Potsdam. Het Cobra Museum toont zo'n 35 nieuwe werken waarin de kunstenaar het gesprek aangaat met zichzelf.

Haarlemse lenteN

Diverse locaties, van 8 t/m 10/3.

haarlemseladder.nl

Een lang weekend vol hedendaagse kunst en extra activiteiten in tien Haarlemse tentoonstellingsruimten, waaronder Het Dolhuys, De Hallen, Teylers Museum, De Vishal en Frans Hals Museum.

From holland with love N

Nederlands Fotomuseum, Rotterdam. Van 9/3 t/m 20/5.

nederlandsfotomuseum.nl

Liefde in beeld en liefde voor het beeld, in deze expositie opgebouwd rond de foto's van Ed van der Elsken (1925-1990) met een selectie foto's, video-installaties en films van de Nederlandse beeldmakers Koos Breukel, Heddy Honigmann, Paul Kooiker, A.P. Komen & Karen Murphy, Bertien van Manen e.a.

HandmadeN

Boijmans, Rotterdam. Van 9/3 t/m 20/5.

boijmans.nl

Een verrassende selectie van meer dan vijfhonderd handgemaakte producten van de middeleeuwen tot het heden toont de complexiteit van het ambacht en de uiteenlopende manieren waarop we het handgemaakte product waarderen. Te zien zijn o.a. Venetiaans glaswerk uit de 17de eeuw maar ook een ingelegd kamerscherm van Studio Job. Daarnaast zijn er demonstraties en workshops.

vk beeldende kunst prijs N

Stedelijk Museum Schiedam, van 9/3 t/m 16/6. stedelijkmuseumschiedam.nl

Zoro Feigl, Esther de Graaf, Saskia Noor van Imhoff, Chaim van Luit en Femmy Otten zijn de vijf getalenteeerde kunstenaars jonger dan 35 jaar die dit jaar zijn genomineerd voor de Volkskrant Beeldende Kunst Prijs. Hun werk bestaat uit schilderingen en reliëfs op de muur, ijle bouwsels van draad en karton, maar ook multimedia-installaties en elektrisch aangedreven sculpturen.

Nicoline van Harskamp N

New Art Space Amsterdam, van 9/3 t/m 19/5. smartprojectspace.net

Yours in Solidarity een video-installatie van Nicoline van Harskamp, vertelt de geschiedenis van een internationaal netwerk van anarchisten, n.a.v. hun briefwisselingen met de Nederlander Karl Max Kreuger.

NORDIC ARTN

Groninger Museum, t/m 5/5. groningermuseum.nl jjjjj

Geslaagd overzicht van 19de- en 20ste-eeuwse Scandinavische schilderkunst in landschappen, portretten en dagelijkse taferelen.

PORTRET IN PORTRETN

Dordrechts Museum t/m 8/4. dordrechtsmuseum.nl jjjjj

Originele dwarsverbanden in zes eeuwen portretkunst waaronder schilderijen, prenten en beeldhouwwerken vanaf de 16de eeuw tot nu.

undefined

Meer over