Landerig

Als een Uruguayaanse Oblomov beweegt hoofdrolspeler Pablo Riera zich door La Perrera, het speelfilmdebuut van Manolo Nieto, dat in 2006 een Tiger Award in de wacht sleepte op het International Film Festival Rotterdam....

Eelco Meuleman

Drowning Mona
(Nick Gomez, 2000). Merkwaardige mengelmoes van comedy, thriller en relatiedrama die overeind wordt gehouden door de voortreffelijke cast. Bette Midler speelt Mona Dearly, een (anders dan haar naam doet vermoeden) onvoorstelbare bitch die al in het begin van de film in een auto zonder remmen het ravijn in kukelt. Sheriff Danny DeVito onderzoekt de toedracht en stuit daarbij op massieve haat jegens het slachtoffer, overtuigend voor het voetlicht gebracht door de zeer plaatselijke bevolking van het white trash-gehucht waar de handeling zich afspeelt, onder wie: Jamie Lee Curtis, Will Ferrell en de fenomenale Casey Affleck. Net 5, 15.00 uur.

The Terminal
(Steven Spielberg, 2004).Op het verhaal van de Iraniër die elf jaar lang op het Parijse vliegveld Charles de Gaulle verbleef gestoeld drama met Tom Hanks als inwoner van een fictief Oostblokland, die Amerika niet wordt binnengelaten en dientengevolge op JFK strandt. Stanley Tucci is de gemene luchthavendirecteur. Zoet.Veronica, 20.00 uur.

CINEMA.NL/TV

Voor een volledig overzicht van alle films.

Meer over