Laatste test hockeyers eindigt in overwinning

De Nederlandse hockeyers hebben de voorbereiding op het olympisch kwalificatietoernooi in Madrid afgesloten met een moeizame overwinning. De ploeg versloeg zaterdag Pakistan in een officieuze oefenwedstrijd met 3-2, nadat een achterstand van 0-2 werd weggewerkt....

Voor Nederland, de regerend olympisch kampioen, scoorden Ronald Brouwer, Bram Lomans (uit een strafcorner) en Nick Meijer in de Spaanse hoofdstad. Namens Pakistan, de ploeg die sinds oktober onder leiding staat van de Nederlandse oud-bondscoach Roelant Oltmans, trof specialist Soheil Abbas in de eerste helft twee keer doel uit een strafcorner.

'Het was geen hoogstaande wedstrijd', bekende Ties Kruize, de teammanager van Nederland. 'Beide ploegen hielden zich, zo vlak voor het kwalificatietoernooi, toch een beetje in. Wij hadden overigens wel het beste van het spel.' Kruize zei verder dat het geen pretje was geweest om de wedstrijd vanaf de kant te bekijken. Met slechts drie graden vond hij het 'steenkoud'.

Erik Jazet, op de weg terug na een nieuwe knieblessure, kreeg van bondscoach Terry Walsh veel speeltijd. De ervaren libero maakte een goede indruk. Strafcornerspecialist Taeke Taekema liep in de eerste helft een lichte knieblessure op. Hij bleef na de rust uit voorzorg aan de kant.

Walsh zette tegen Pakistan alle achttien spelers uit zijn selectie in. Nederland begint morgen aan de kwalificatie met de wedstrijd tegen Zuid-Afrika. Voor de twaalf deelnemende landen liggen zeven olympische startbewijzen klaar.

Meer over