LAATSTE KANS

Onder de noemer Jan Steen, schilder en verteller toont het Rijksmuseum een groot overzicht (t/m 12 januari)...

Amsterdam

In het Stedelijk Museum Imi Knoebel, works 1968-1996. De eerste van een serie van vier tentoonstellingen van belangrijke naoorlogse Duitse kunstenaars loopt tot en met 12 januari.

Jaski Art Gallery brengt een hommage aan Jan Steen met Aad Velthoen, Paul de Lussanet, Corneille, Jan des Bouvrie en vele anderen brengen een ode aan de meester. Nieuwe Spiegelstraat 27-29, t/m 14 januari.

Nog tot en met 12 januari De voorzitter glimlacht, affiches uit de voormalige Sovjet-Unie, Cuba en China, in het Nationaal Vakbondsmuseum (Henri Polaklaan 9).

Bergen (N-H)

Museum Kranenburgh stelde uit de particuliere collectie Smithuis een expositie samen van figuratief-expressionistische schilderijen, met nadruk op het begin van de eeuw (t/m 12 januari).

Leiden

Tot en met 13 januari in het Museum De Lakenhal een overzichtsexpositie van werk van Jan van Goyen (1596-1656).

Groningen

De gemeentelijke Fotografie-opdracht 1995 werd verstrekt aan de Groninger fotograaf Wim te Brake. Hij ondernam een 'speurtocht naar de bijzondere kwaliteiten van de ''niet-ontworpen'' leefomgeving in de stad Groningen' en fotografeerde woonbootbewoners, volkstuincomplexen, woonwagenkampen en stadsnomaden. Escape to Paradise, t/m 10 januari in Centrum voor Architectuur en Stedebouw (Gedempte Zuiderdiep 98).

Rotterdam

Frederick Kiesler (1890-1965) was een van de eerste kunstenaars die gebruik maakte van mechanische elementen en cinematografische mogelijkheden in zijn theaterdecors. Hij raakte in de vergetelheid. Witte de With toont een retrospectief, Frederick Kiesler 1890-1965 (t/m 12 januari).

In Boijmans Van Beuningen de tweede expositie die in samenwerking met een architect is ingericht: tachtig stukken keramiek van de Brit Martin Smith, in een speciaal ontworpen ruimte van de Londense architect John Pawson (t/m 12 januari).

Meer over