LAATSTE KANS

Het Cobra Museum wijdt een overzichtstentoonstelling aan Corneille, een van de invloedrijkste leden van kunstenaarscollectief Cobra. Met schilderijen, tekeningen, grafiek, beelden, keramiek en toegepaste kunst uit de periode 1947-1997....

Amstelveen

Amsterdam

De sculpturen van de Duitse beeldhouwer Ulrich Rückriem zijn zo zwaar dat ze maar zelden in musea of galerieën te zien zijn. Nog tot en met 25 mei in het Stedelijk Museum.

Vazen van Dirk Romijn en schilderijen en tekeningen van Rob Arbouw en schilderijen van Guido Vlottes in De Praktijk (Lauriergracht 96). Tot en met 28 mei.

Laatste week in De Appel, Nieuwe Spiegelstraat 10, voor een tentoonstelling met werk van twaalf internationale kunstenaars, onder wie Adam Chodzko, Voebe de Gruyter, Henrietta Lehtonen en Laura Ruggeri.

Groningen

Galerie De Voorruit, Turftorenstraat 30, organiseert een expositie met het ontwerpersduo Teken. Het duo maakt lampen, meubels, maar ook schilderijen en grafiek. Zo ontwierp het een sofa met oren als die van een muis, nog tot en met 25 mei.

USVA Noorderlicht Fotogalerie presenteert een dubbeltentoonstelling met tijdloze en sobere zwartwitstillevens van Hannes Wallrafen en foto's, verhalen en observaties van Barbara Hanlo. Tot en met 23 mei.

Haarlem

Een van de meest waardevolle collecties zeventiende-eeuwse tekeningen in Nederland is tot en met zondag te zien in het Teylers Museum. Met onder meer werk van Rembrandt, Jan van Goyen en Jacob van Ruysdael. Eveneens tot en met zondag een selectie van eeuwenoude tekeningen van exotische planten, uit boeken van de natuurhistorische bibliotheek.

Leiden

In De Lakenhal tot en met zondag ruim vijftig schilderijen, aquarellen, tekeningen en etsen van de Leidse beeldend kunstenaar Chris van der Windt (1877-1952), een van de belangrijkste vertegenwoordigers van de Leidse School.

Maastricht

In het Bonnefantenmuseum The Spiral Village: een door Francesco Bonami samengestelde expositie met werk van zestien, voornamelijk jonge kunstenaars uit tien landen. Tot en met 25 mei.

Rotterdam

In Witte de With de eerste Europese overzichtstentoonstelling 'A new Refutation of Time' van de Argentijnse kunstenaar David Lamelas (1946). Met foto's, films en media-installaties. Tot en met zondag

De Amerikaanse kunstenaar Christopher Williams fotografeert gewone mensen, dieren en dingen zo dat ze 'niet zijn zoals ze zijn'. De tentoonstelling 'For Example: Die Welt ist Schön' tot en met zondag in Museum Boijmans Van Beuningen.

Tilburg

De tentoonstelling Bodyfashion, vernieuwing op de huid gezeten, in het Nederlands Textielmuseum gaat over de nieuwe materialen die voor deze kledingstukken worden gebruikt en de nieuwe functies die sommige kleding daardoor krijgt. Tot en met 25 mei.

Zuthpen

Het Stedelijk Museum Zutphen toont 'prenten voor kleine en grote mensen' van Max Velthuijs. Tot en met 25 mei.

Meer over