LAATSTE KANS

De tentoonstelling Sublieme vormen met zicht vanaf 5 m, waarmee het Stedelijk Museum in Amsterdam de gemeentelijke kunstaankopen presenteert, loopt dit weekeinde af....

Galerie Fons Welters oogt met de expositie N. T. K. van Joep van Lieshout als een showroom maar geen van de getoonde 'woon- annex werk-mobielen' zijn te koop. Nog tot en met zondag.

Hoe reageren mensen op een performance? Dat is de centrale vraag op de tentoonstelling Gedraag je!/Behave!/Benimm dich!/Tiens-toi bien! in Stedelijk Museum Bureau Amsterdam waar werken van o.a. Aernout Mik, Barbara Visser zijn samengebracht met videowerken van Moniek Toebosch, Dan Graham en Marina Abramovi/Ulay. Nog tot en met zondag.

Het overzicht van het werk van de Dordtse romantische schilder, beeldhouwer en lithograaf Ary Scheffer (1795-1858) in het Dordrechts Museum was verlengd, maar loopt nu toch echt zondag af.

Alberto Meda en Paolo Rizzatto, meubels en verlichting: nog tot en met zaterdag bij galerie Binnen, Keizersgracht 82 in

Amsterdam.

Nog tot en met 24 maart in OntwerpToonZaal OTZ, Buitenwatersloot 15 Delft, de expositie Cin-Cin met vrij werk van de kunstenares Diana Thiry en toegepast werk van Johan Nieuwborg. Nieuwborg maakt 'beestachtige lichtobjecten'.

Het Zwitserse architectenbureau Diener & Diener bouwt een superblock aan de ingang van het KNSM-eiland te Amsterdam. Een overzichtsexpositie van het werk van dit bureau is tot en met zaterdag nog te zien bij ARCAM, Waterlooplein 211 in Amsterdam.

Meer over