LAATSTE KANS

Werk van Gilbert & George, Robert Wilson, Geert Lap, Damien Hirst, Wannes Royaards, Gavin Turk, Fang Lijun, Sarah Lucas, Yue Min Jun, Aad Kruiswijk, Lui Ye en Mat Collishaw in Galerie Serieuze Zaken, Elandstraat 90 (nieuw adres), t/m woensdag....

Amsterdam

Multiplicity in W139, Warmoesstraat 139, verenigt werk van Evren Tekinoktay, Cynthia Phillips, David Lindberg, Hendrik-Jan Hunneman, Joep van Liefland, Yvonne Fontijne, Shirley Tse, Jason Rogenes, Peter Rogiers en Keiko Sato, t/m zondag.

Veelzijdigheid brengt mensen in verwarring is de titel van een overzicht van fotograaf Kees Tabak, in Galerie Fotogram, Korte Prinsengracht 33. Tot en met 8 december.

Een beeldessay over het thema Sport in de stad van fotograaf Cary Markerink, t/m 5 december bij Arcam, waterlooplein 213. Daar zijn ook de plannen voor het Sloterparkbad, de Riekerhaven en honkbalvereniging The Pirates te zien.

Diepenheim

Kunstvereniging Diepenheim presenteert de eindexamenkandidaten van de afdeling Beeldhouwen 1998 van de AKI: Barry Berkenbosch, Charlie Kater, Heidi Sieverding, Martijn Smulders en Anneliese Sojer, tot en met 9 decem-

ber.

Den Haag

Op Een keuze in de Grote Kerk hebben 23 Nederlandse musea werk afgestaan van hun favoriete vrouwelijke kunstenaar, tot en met 6 december.

Groningen

De maat van het groen in galerie Sign, Winschoterkade 10, met schilderijen, fotografie en film van Bernard Divendal, t/m 6 december.

Haarlem

Diva's van de Nederlandse opera: portretten, podiumopnames en beelden uit de huiselijke omgeving van Nederlandse operazangeressen. Tot en met 6 december in Spaarnestad Fotoarchief.

In ABC Architectuurcentrum De geschiedenis van de Haarlemse stedenbouw, tot en met 6 december.

Rotterdam

In de Kunsthal een overzicht van de honderd jaar geleden geboren kunstenaar M.C. Escher, tot en met 6 december.

Meer over