LAATSTE KANS

In de Zonnehof loopt een expositie over de kunstenaar en zijn visie op het kunstenaarschap af, met nieuw werk van o.a....

Amersfoort

Amsterdam

Paperworks heet de expositie van werk op papier van Basquiat, Byron, Paschke, Plensa en anderen in galerie Barbara Farber. Tot en met 5 december.

Den Bosch

De serie tentoonstellingen met werk van kunstenaars uit Brabant, waarmee de provincie Noord-Brabant haar tweehonderdjarig bestaan viert, loopt dit weekeinde af. Werk van onder anderen Jan Sluyters, Van Gogh, Derkinderen, Toebosch, Körmeling, Vanderheyden, Mulders en Visch. Het Noordbrabants Museum in Den Bosch bestrijkt de periode 1796-1940, De Beyerd in Breda toont kunst van 1945-1990 en in De Pont in Tilburg en het Van Abbemuseum in Eindhoven de jongste generatie kunstenaars.

Groningen

Ook de tentoonstelling van bibliofiele uitgaven in het Grafisch Museum (Rabenhauptstraat 65) ter gelegenheid van de honderdste geboortedag van de dichter/essayist/schilder Hendrik de Vries, is zondag voor het laatst. Hendrik de Vries, 't Geheimste is geheim gebleven in het Groninger Museum, over het beeldend werk van De Vries is nog tot en met 8 december te zien.

Helmond

Die Zit is een expositie over stoelen en al waarop een mens zich kan neerzetten. Bidstoelen, tronen en treinbanken, tot en met maandag in het Gemeentemuseum.

Rotterdam

De tentoonstelling van late schilderijen van Willem de Kooning (uit de periode 1981-1987) is nog tot en met maandag te zien in Boijmans Van Beuningen.

Meer over