Laat je inspireren, Max, door de indrukwekkende jassen van Balenciaga

Jossine Modderman en Arno Kantelberg geven elke week ongevraagd stijladvies aan bekende mensen.

Arno Kantelberg
null Beeld Hollandse Hoogte
Beeld Hollandse Hoogte

God, je zult toch maar van mode houden en poen hebben. In mijn dromen pronken aan Máxima's voeten überhippe Balenciaga Triple S-sneakers (al maak ik voor die 600 euro ook graag een trip naar Getaria, het geboortedorp van Christóbal Balenciaga), om het lijf hangt een adembenemende 'opa's kamerjas' van Missoni (opa krijgt een beroerte van de prijs) en voor een feest komt een begeerlijk pak van Junya Watanabe uit de kast (waar mijn dochter makkelijk een jaar geneeskunde van kan bekostigen). Tja, als je bovenmatig welgesteld bent, zijn de keuzes in het leven talloos. Dat geld hoef je overigens niet aan kleding uit te geven, maar als je het toch doet, kies dan voor kleertjes waar je blij van wordt. En daar reken ik deze hybride kruising tussen een bomber en een bodywarmer van Máxima zeker niet onder. Voor een kleine 800 euro is het huilen met de pet op. De hele outfit bedroeft mij trouwens en dat terwijl Max hem droeg naar het verjaarsfeestje van schoonmama. De loodzware, loeistijve jas met een capri en flatjes - deze combinatie is vreemd op een niet-memorabele manier. Retourneer de jas naar Sandro Paris en laat je inspireren, Max, door de indrukwekkende jassen van, alweer, Balenciaga, de leukste faux-furs van Sonia Rykiel of de prachtig gesneden mantels van Dries Van Noten. Of hou het Hollands en kijk eens bij Fabienne Chapot. Feestelijk en betaalbaar. Daar word ik vrolijk van.

Jossine Modderman, hoofdredacteur LINDAnieuws en LINDA.tv

Koningin Máxima Beeld Hollandse Hoogte / Anneke Janssen
Koningin MáximaBeeld Hollandse Hoogte / Anneke Janssen

Op de uitreiking van de 100%NL Awards - u hebt dat op de voet gevolgd - ontving Norman Bonink een prijs namens Bløf, de succesband waarvan hij drummer is. Bonink heb ik ergens in de jaren tachtig nog zien optreden met de Frank Boeijen Groep, om aan te geven dat we hier niet te maken hebben met een rookie, maar met een oude rot in het vak.

Wat je vaak ziet bij rockers die richting de roze strippenkaart gaan, is de keuze voor het compromis. Zeg maar: nog wel de puntschoenen, maar ook een net jasje. Terwijl het júist rock-'n'-roll is om te kiezen voor een - al dan niet driedelig - pak met gave stropdas en two-toneschoenen. Zie Eric Corton. Zie Triggerfinger.

Norman Bonink Beeld Hollandse Hoogte / Patrick Harderwijk
Norman BoninkBeeld Hollandse Hoogte / Patrick Harderwijk

Bonink (geen puntschoenen gelukkig) opteert voor een velours smokingjasje met een met satijn aangezette peak lapel. Prima keus, al zijn die twee met paars gestikte knoopsgaten overbodig (tenzij je er twee anjers in steekt). Het overhemd heeft ook zo zijn tierelantijnen, daar waar een gesteven wit exemplaar afdoende was geweest.

Waar ik edoch mijn ogen niet van af kon houden, was het indrukwekkend gecoiffeerde kapsel. Zegt het duo Grant & Forsyth u nog iets? Ik zou adviseren de manen angeklatscht achterover te plakken, op zijn Deelders. Dit huidige kapsel smeekt bijna om een zonnebril met gekleurde glazen, en dat moeten we niet willen.

Arno Kantelberg, hoofdredacteur Esquire

Meer over