Kutvolk of kutpolitici

Debatcentrum De Balie in Amsterdamstaat twee dagen lang in het teken van de publieke moraal en het wisselvallige politieke klimaat....

Diens niet voor de publiciteit bedoelde grapje over 'kut-Marokkanen' heeft de organisatoren gepireerd om het evenement de naam Kutvolk! mee te geven. Maar in feite gaat het vandaag en morgen veel meer om de opportuniteit van Oudkerks hoerenbezoek dan om die opmerking.

Volgens de organisatoren is de democratie in verwarring en komt dat vooral door de grilligheid van de kiezers. Zij eisen steeds meer van politici. Een politicus moet moreel hoogstaand zijn en er wordt steeds meer in zijn priveven gewroet. Wat vinden leiders daar zelf van?

Het programma zit speels in elkaar, met film, theater en (vanavond) een 'presidententalentenjacht'. Deelnemers zijn onder andere de columnisten Pieter Hilhorst en Stephan Sanders. Morgen ondervraagt Anil Ramdas de gevallen politicus Oudkerk en is er ondermeer een 'lijsttrekkersdebat' met Jort Kelder (hoofdred. Quote), Femke Halsema (GroenLinks), Joost Eerdmans (LPF) en Ali Lazrak (SP).

Meer over