Kus

Of ze nog eens een film samen gingen maken, vroeg de journalist van Vanity Fair (in het augustusnummer) aan Angelina Jolie....

Voorlopig moeten we het dus doen met de alweer vijf jaar oude vrolijke actiekolder van Mr. & Mrs. Smith, waarin de twee een ogenschijnlijk bedaagd echtpaar spelen, totdat blijkt dat ze allebei huurmoordenaar zijn. Ze openen de film bij de relatietherapeut en waar ze eindigen mag niet verklapt worden, maar het is behoorlijk over de top en daardoor erg leuk. Je kunt het plezier van de makers en acteurs er bovendien aan af zien, wat dan weer niet vreemd is: Brad en Angelina voelden op de set de vlinders en van het een kwam het ander. Dat andere behelst onder meer de bekroning (door muziekzender MTV) voor beste filmkus, waarmee de twee Heath Ledger en Jake Gyllenhaal versloegen, die met hun kus in Brokeback Mountain ook genomineerd waren.

Mr. & Mrs. Smith (Doug Liman, 2005).

RTL 4, 20.00 uur.

Pluk van de Petteflet
(Ben Sombogaart, Pieter van Rijn, 2004) Vlekkeloze adaptatie van een van Annie M.G. Schmidts populairste boeken, over het jochie met zijn takelwagentje dat komt wonen in een flat vol zonderlinge bewoners. Hij kan vooral goed opschieten met dieren. Mooie bijrollen van Jack Wouterse en Arjan Ederveen.

Nederland 3, 15.30 uur.

Photographing Fairies
(Nick Willing, 1997) Op papier werkt het niet, op film wel, in dit geval: rouwende cynische fotograaf onderzoekt wat er schuilgaat achter de foto’s die twee meisjes maakten en waarop elfjes te zien zijn. Zijn en ons ongeloof halen het einde van de film niet.

BBC 2, 01.45 uur.

CINEMA.NL/TV

Meer over