Kunststof, Met het mes op tafel, Retour Hemel

Iedere dag zet de Volkskrant de beste kijk-/ luistertips voor u op een rij.

Leon Verdonschot. Beeld ANP
Leon Verdonschot.Beeld ANP

Kunststof , NPO Radio 1, 19.00 uur

Jellie Brouwer interviewt journalist Leon Verdonschot (1973) over zijn debuutroman Alles van elkaar. Hierin reizen drie vrienden af naar Thailand om dertig jaar vriendschap te vieren en hun jeugdheld te zien optreden. Maar als een geliefde geheime mails te zien krijgt, gaat er een doos van Pandora open.

Met het mes op tafel, NPO 2, 19.50 uur

Quizmaster Joost Prinsen is terug met een nieuw seizoen van zijn inmiddels bij Omroep Max ondergebrachte kennis- en blufquiz. Hij wordt zoals altijd bijgestaan door Mylou Frencken achter de bar en Martin van Dijk achter de piano. Het nieuwe seizoen wordt dagelijks uitgezonden, van maandag tot en met donderdag.

Joost Prinsen met barvrouw Mylou Frencken in het programma Met het mes op tafel van Omroep Max. Beeld ANP
Joost Prinsen met barvrouw Mylou Frencken in het programma Met het mes op tafel van Omroep Max.Beeld ANP

2Doc: Retour Hemel NPO 2, 20.25 uur

In deze persoonlijke documentaire laat tv-journalist Mark Bos zien wat er gebeurt nadat bij hem op 46-jarige leeftijd prostaatkanker is geconstateerd. Hoewel artsen zeggen dat genezing niet meer mogelijk is, gaat Bos op zoek naar alternatieve behandelingen en beklimt hij samen met 'iceman' Wim Hof de Kilimanjaro.

Oplichters in het buitenland SBS 6, 20.30 uur

Nieuwe reeks van het undercoverprogramma waarin Kees van der Spek, de voormalig rechterhand van Peter R. de Vries, laat zien hoe toeristen worden opgelicht. In de eerste aflevering is Van der Spek in Kuala Lumpur, Maleisië, waar hij ongemerkt wordt gedrogeerd in een nachtclub.

David Starkey's Magna Carta BBC 2, 22.00 uur

Documentaire van historicus David Starkey over de Magna Carta, een document uit 1215 waarin de absolute macht van de koning voor het eerst werd beperkt. Starkey laat zien hoe dit document het symbool werd voor individuele vrijheid en aan de basis ligt van de grondwet van de VS.

Lauren! NPO 3, 22.05 uu

Presentatrice Lauren Verster stort zich op het maken van een pornafilm, porno voor vrouwen. Om zo'n film, die geheel uitgaat van de verlangens van de vrouw, tot stand te brengen schrijft Lauren haar eigen script, houdt ze een casting en neemt ze uiteindelijk plaats op de regisseursstoel om haar film op te nemen.

Meer over