Kunststof, Keuringsdienst van waarde, Brazil a natural history

Iedere dag zet de Volkskrant de beste kijktips voor u op een rij.

null Beeld .
Beeld .

Kunststof

NPO Radio 1, 19.00 uur

Jellie Brouwer gaat in gesprek met schrijver Arthur van Amerongen, wiens maandagse columns op de achterpagina van de Volkskrant zijn gebundeld in Ik, Arthur van Amerongen. In die columns schrijft hij onder meer over zijn moeder, zijn honden en over het leven in Portugal, waar hij woont.

Keuringsdienst van waarde

NPO 3, 20.20 uur

Hartstikke leuke vrucht, die granaatappel. De pitjes uit de granaatappel zijn lekker en gezond, maar wel erg lastig uit de schil te halen. Gelukkig zijn er ook kant-en-klare pitjes te koop in de supermarkt. De Keuringsdienst reist naar Israël en India, om uit te vinden hoe die pitjes uit de granaatappels worden verwijderd.

Brazil, a natural history

Canvas, 20.40 uur

Een aflevering in het teken van de paradijselijke kustlijn van Brazilië, die 7.500 kilometer lang is. Van alle voor de kust gelegen eilanden spreekt Ilha da Queimada Grande, het zogenoemde slangeneiland, het meest aan. Hier leven talloze exemplaren van de giftigste slangensoort ter wereld: de eiland-lanspuntslang.

Eurovisie Songfestival

NPO 1, 21.00 uur

Twee Songfestivalavonden nog, zonder Trijntje. Gelukkig zijn er nog genoeg spraakmakende landen in de race. Let in de tweede halve finale vooral op de feestnummers van Israël (Golden Boy viert het goede leven) en Zweden (volgens dancestamper Heroes zijn we allemaal helden).

Exterieur van de Wiener Stadthalle, waar de halve finale van het Eurovisiesongfestival plaatsvindt. Beeld anp
Exterieur van de Wiener Stadthalle, waar de halve finale van het Eurovisiesongfestival plaatsvindt.Beeld anp

Louis Theroux: By reason of insanity

NPO 3, 21.50 uur

In het tweede deel van zijn bezoek aan een pyschiatrisch ziekenhuis in Ohio verdiept Louis Theroux zich in de vraag: waar eindigt de psychiatrische aandoening en wanneer kun je mensen veroordelen voor crimineel gedrag? Theroux spreekt met een aantal patiënten die lijden aan een zware persoonlijkheidsstoornis.

Close up: Philip Glass

NPO 2, 23.00 uur

Componist van hedendaagse muziek Philip Glass is 78 jaar oud, maar peinst er niet over te stoppen. In de documentaire Philip Glass, On the Road wordt hij gevolgd tijdens zijn tournees langs de grote internationale muziektempels, waar hij nog altijd volle zalen trekt zowel fans van het eerste uur als jong publiek.

Meer over