Kunststof, All stars, Is this love, 2Doc: De brief van de burgemeester, Dossier EénVandaag, Les revenants

Iedere dag zet de Volkskrant de beste kijktips voor u op een rij.

Van onze redactie
null Beeld Beeld uit All Stars
Beeld Beeld uit All Stars

Kunststof

NPO Radio 1, 19.02 uur

Jellie Brouwer in gesprek met ontwerper Wieki Somers, die het tienjarig bestaan van haar designbureau deze maand viert met de tentoonstelling Ongewoon gewoon in museum Boijmans Van Beuningen. Somers ontwerpt producten om bij weg te dromen, zoals een houten bad-boot of een designerschoorsteen.

All stars

NPO 3, 19.50 uur

De VARA herhaalt de comedyserie over de voetbalvrienden van amateurclub Swift Boys vanaf de allereerste aflevering in 1999. Een weerzien dus met de jeugdige gezichten van onder anderen Thomas Acda, Kasper van Kooten en Antonie Kamerling. In aflevering één wordt er een asielzoeker aangetroffen in de kleedkamer.

Is this love?

SBS 6, 20.00 uur

Zes vrijgezellen resideren in een villa te Vinkeveen. Ze daten niet met elkaar, maar de kijker kan aan de bel trekken wanneer hij interesse heeft in een van de drie mannen of vrouwen. Met dit nieuwe, interactieve datingprogramma, dagelijks te zien na Utopia, hoopt SBS 6 de vooravond verder te versterken.

2Doc: De brief van de burgemeester

NPO 2, 20.25

Opvallend besluit van de burgemeester van het Groningse 'krimpdorp' Finsterwolde: hij gaf de inwoners de opdracht burenruzies, vervuiling en vereenzaming in hun gemeente zelf aan te pakken door een Eigen Kracht-conferentie. De participatiesamenleving in de praktijk dus. En, werkt het?

Dossier EénVandaag

NPO 2, 21.25 uur

EénVandaag belooft nieuwe onthullingen in de zaak rond het kankerverwekkende PX-10, een middel om wapens schoon te maken, waarmee Nederlandse militairen jaren hebben gewerkt. Een oud-medewerker van de luchtmacht op vliegbasis Twente vertelt. Het ministerie van Defensie weigert alle aansprakelijkheid.

Les revenants

NPO 2, 23.00 uur

Begin van een mysterieuze Franse dramaserie over een bergdorpje in de Alpen waar plotseling mensen die zijn overleden terugkomen om hun leven weer op te pakken. In de eerste aflevering wordt er onthutst gereageerd als Camille, die op 15-jarige leeftijd omkwam bij een busongeluk, terugkeert bij haar familie.

Meer over