Kunstnieuws

Jeugdfilms naar Noors filmfestival

Zeven Nederlandse films zijn geselecteerd voor het internationale kinderfilmfestival van het Noorse Kristiansand. In het hoofdprogramma zijn te zien de jeugdfilms Tony 10, Patatje Oorlog, Kauwboy en Mijn Avonturen door V. Swchwrm te zien.

De film Snackbar van Meral Uslu en het Nederlands-Vlaamse drama Lena van Christophe van Rompaey worden ook vertoond tijdens het festival, in de categorie jeugdfilms. Daarnaast is de muzikale jeugdfilm Kikkerdril van Simone van Dusseldorp te zien. Het Noorse jeugdfilmfestival is van 24 tot 28 april.

case mayfield boos van podium na geklets

Case Mayfield is dinsdagavond tijdens een concert al na een paar nummers van het podium gestapt uit onvrede met geklets in de zaal. De zanger uit Volendam trad op in de Amsterdamse concertzaal Bitterzoet ter gelegenheid van de door tijdschrift Nieuwe Revu georganiseerde eerste editie van een 'sneakconcert'. 3FM-dj Giel Beelen presenteerde de avond en nam het op voor de zanger en noemde de verstoorders van het concert 'onbeschofte zakken'. Mayfield, echte naam Kees Veerman, was de openingsact van de avond. Na Mayfield traden nog de Rotterdamse band The Kik en de Amsterdamse rapper Dio op.

schilderij Dirck Hals naar Frans Hals museum

De Vereniging Vrienden van het Frans Hals Museum schenkt het museum het schilderij Musicerend gezelschap op een terras van Dirck Hals, de jongere broer van Frans. Dat maakte het Frans Hals Museum in Haarlem woensdag bekend. De vriendenvereniging bestaat 25 jaar en grijpt dit jubileum aan om het schilderij cadeau te doen. Het werk is nog tot en met 6 mei te zien op de huidige tentoonstelling De Gouden Eeuw viert feest. Na afloop krijgt het doek, dat gemaakt is tussen 1620 en 1625, een vaste plek in het museum. Op het schilderij staan feestvierende jonge rijken, een nieuw onderwerp in de schilderkunst van de vroege Gouden Eeuw en een specialiteit van Dirck Hals.

undefined

Meer over