Krachtige aardbeving voor kust van Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland is getroffen door een krachtige aardbeving. De beving met een kracht van 6.5 op de schaal van Richter vond plaats op 178 kilometer van de stad Gisborne, aan de oostkust van het Noordereiland. Dat meldden verschillende media, waaronder de Nieuw-Zeeland Herald.

null Beeld thinkstock
Beeld thinkstock

Volgens het Nieuw-Zeelandse agentschap dat geowetenschappelijk onderzoek doet was de aardbeving tot op 1021 kilometer te voelen. Er zijn geen berichten van schade aan gebouwen of gewonden, maar in de stad Rotorua zijn mensen uit voorzorg wel geëvacueerd. Er is geen tsunamiwaarschuwing afgegeven.

Op sociale media melden veel mensen dat ze een heftige beving hebben gevoeld. De vloer trilde en de kopjes rinkelden in de kast, zeggen sommigen op Twitter.

Nieuw-Zeeland maakt deel uit van een geologisch actief gebied dat ook wel de Pacific 'Ring of Fire', wordt genoemd. In 2010 en 2011 werd de stad Christchurch getroffen door twee aardbevingen met een kracht van 7.1 en 6.4 op de schaal van Richter. Daarbij vielen 185 doden en werd er veel schade aan gebouwen aangericht.

undefined

Meer over