KPNQwest heeft nog niet genoeg geld voor netwerk

De curatoren van het failliete glasvezelbedrijf KPNQwest hadden zondagmiddag nog niet genoeg geld bijeen om Europa's grootste glasvezelnetwerk draaiende te kunnen houden....

Vanmiddag loopt een ultimatum af van de curatoren van KPNQwest: als er te weinig geld is, en de cliënten niet alle rekeningen hebben voldaan, gaat de stekker eruit. De curatoren weigeren te zeggen hoeveel geld nodig is .

Telecombedrijf KPN, dat in het bezit is van40 procent van de aandelen Qwest, weersprak zondagmiddag berichten dat het 23 miljoen euro schuldig zou zijn aan KPNQwest en zou treuzelen met betalen. 'Het is minder', zei KPN-zegsman Marinus Potman, zonder het bedrag te willen specificeren.

KPNQwest heeft 100 duizend klanten, waaronder KPN, KLM, KNMI, ABN Amro, Euronext, Ahold, en internetproviders zoals Wanadoo, Chello en Planet Internet. Tot zondag werd het net nog onderhouden. De curatoren hebben klanten aangeraden onmiddellijk over te stappen op een andere aanbieder.

Chello, internetprovider voor 200 duizend particulieren, is gerust. Zodra de stekker er uit gaat bij KPNQwest, schakelt Chello over op een ander netwerk. Dat neemt een paar minuten in beslag.

XS4all verwacht evenmin problemen als KPNQwest wegvalt. De 150 duizend klanten kunnen maandag gewoon blijven internetten, zegt het bedrijf. Technisch is het overschakelen van het ene netwerk naar het andere geen probleem, zeggen experts. Er is capaciteit genoeg.

Meer over