KPN mag internet op school bieden

KPN mag tienduizend Nederlandse scholen toch gratis een snelle internetverbinding aanbieden. Dit heeft het gerechtshof in Den Haag donderdag in hoger beroep bepaald....

KPN reageert opgetogen op de uitspraak. 'We gaan nu inventariseren hoe we de scholen het beste opnieuw kunnen benaderen, en in hoeverre ze al dan niet al contracten hebben afgesloten', zegt een woordvoerder van het Haagse bedrijf. KPN wil scholen via dochter Xs4All een contract aanbieden voor drie jaar.

Internetaanbieder Nl.tree, dat de scholen tot eind 2003 exclusief van snel internet mocht voorzien, had het kort geding aangespannen tegen KPN. 'Helaas heeft KPN nu de vrije hand om zijn aanbod opnieuw te doen', zegt een woordvoerder van Nl.tree. Het bedrijf heeft nog wel een bodemprocedure lopen tegen KPN.

Nl.tree is een gezamenlijke onderneming van meerdere kabelbedrijven zoals UPC, Essent en Casema. Zij was de internetleverancier van elfduizend scholen tot deze markt begin dit jaar werd vrijgegeven. Volgens Nl.tree verstoorde KPN de markt met het aanbod.

Als de scholen op het aanbod ingaan, kost dit KPN in drie jaar zo'n 75 miljoen euro. Het bedrijf zegt breedbandinternet te willen stimuleren; het staat de scholen vrij op elk gewenst moment een andere aanbieder te kiezen.

Het geld dat zij door het gratis aanbod uitsparen, kunnen zij voor andere doeleinden gebruiken, zo liet de onder meer schoolleidersorganisatie AVS al weten. De scholen zeggen nu af te wachten hoe het nieuwe aanbod van KPN exact gaat luiden.

Meer over