KPN daalt ondanks akkoord voor de verkoop van E-Plus

Stemming

De Europese aandelenmarkten beleefden woensdag een rustige handelsdag. In Amsterdam wisten telecomreus KPN en verzekeraar NN (voorheen Nationale-Nederlanden) de aandacht op zich gericht. NN maakte een succesvol beursdebuut (plus 6,3 procent), KPN mag van de Europese Commissie zijn Duitse dochter E-Plus verkopen. Daarmee is een belangrijke horde genomen en krijgt het telecombedrijf 8,6 miljard euro binnen. Niettemin was KPN met een min van 1,9 procent de grootste verliezer in de AEX. Aanvankelijk steeg het aandeel nadat Brussel groen licht had gegeven voor de overname van E-Plus door Telefónica Deutschland. Naarmate duidelijker werd welke voorwaarden Brussel heeft gesteld, smolt die koerswinst evenwel weg. 'Telefónica moet toch behoorlijk wat capaciteit afstoten. De concurrentie en prijsdruk in Duitsland blijven daardoor stevig', zei analist Jos Versteeg van Theodoor Gilssen.

Stemming

De AEX-hoofdindex sloot 0,1 procent hoger op 415,85 punten, de MidKap-index ging 0,5 procent omhoog tot 645,98 punten. De graadmeters in Frankfurt en Londen stegen tot 0,2 procent, terwijl die in Parijs 0,4 procent daalde. Op Wall Street eindigde een rustige sessie in een slot van de Dow van 16.976,24 punten, 0,1 procent hoger dan een dag eerder.

GlobalCollect

Het Franse Ingenico wil de Nederlandse aanbieder van online betaaloplossingen GlobalCollect overnemen voor 820 miljoen euro, werd woensdagavond bekend. Ingenico, dat onder meer mobiele pinautomaten maakt, en GlobalCollect voeren op dit moment nog exclusieve overnamegesprekken. Het in Amsterdam gevestigde GlobalCollect behaalde in 2013 een bruto omzet van 305 miljoen euro, waarvan 65 procent buiten Europa. GlobalCollect heeft wereldwijd zo'n 500 mensen in dienst. Meerderheidsaandeelhouder is investeerder Welsh, Carson, Anderson & Stowe. De opbrengsten van Ingenico kwamen vorig jaar uit op bijna 1,4 miljard euro.

Jamie Dimon

De topman van de Amerikaanse bank JPMorgan Chase, Jamie Dimon, heeft keelkanker. Dat heeft hij dinsdag aan zijn personeel laten weten.

Volgens de 58-jarige Dimon is zijn ziekte goed te behandelen en zijn de vooruitzichten op herstel goed. De komende twee maanden ondergaat hij onder meer chemotherapie.

undefined

Meer over