kort

Beste Geert Wilders. Vanochtend dacht ik toevallig ‘jihad’ (Voorpagina, 15 juni). En ik sluit niet uit dat ergens de komende weken het woord ‘sharia’ in mijn brein oppopt....

Anne Pek, Amsterdam

Parels
‘De kamer kiest: een zetel voor Wilders of dieren’ (Binnenland, 12 juni). Advies: gooi die parel maar voor de zwijnen, dan komt het wel op zijn plek.

Ferry van der Ven, Roosendaal

Stripkaart
Helemaal eens met met de vrienden van de OV-chipkaart (Forum, 15 juni). Vooral bewonderenswaardig dat Dick Berlijn, na zijn pensionering, schijnt te zijn overgestapt van tank op bus. Als bejaarde heb ik genoten van drie maanden gratis reizen in Amsterdam met de OV-chipkaart. Een goede zet van het GVB – zo leren de oudjes spelenderwijs om te gaan met het systeem.

Kritische kanttekening: nu moet worden betaald, kom ik tot de conclusie dat soms wel 50 procent meer wordt berekend. Het kostenloos overstaprecht binnen dezelfde zone en het gratis retour binnen één uur zijn afgeschaft. Dus, als ik wil overstappen, gebruik ik (zo lang het nog kan) de strippenkaart.

Henk van der Roest, Amsterdam

Onsmakelijk
De prijs die momenteel voor Ronaldo wordt betaald en recent ook voor Kaká, laat zien dat de internationale voetbalelite nog niet door heeft wat in de wereld speelt (Voorpagina, 12 juni).

Deze onsmakelijke bedragen appelleren aan het leerproces dat de internationale zakelijke elite doorgaat met haar buitensporige beloningen en bonussen. Commentaar als ‘competitievervalsing, want zij mogen wel met een verliesgevende begroting opereren’ of: ‘als kleine landen pissen wij altijd naast de pot’ laten alleen maar zien dat jaloezie hoogtij viert.

Dat hier onsmakelijke bedragen voor de glorie van een bestuurder en ten koste van de (voetbal) consument worden verbrast, is uit het oog verloren.

Michel van Wijk, Amsterdam

Geweld
Ter attentie van Joël Voordewind en Arie Slob (Forum, 11 juni): natuurlijk zou het mooi zijn als de Palestijnen Israël erkennen en het geweld afzweren, zoals Voordewind en Slob graag zien.

Maar zou het ook niet mooi zijn als Israël Palestina erkent en eveneens het geweld afzweert?

Marco in ’t Veldt, Groningen

Meer over