kort

Zaai Weekend Twee meisjes zitten op een hek in een weiland en wachten tot er iets gebeurt, al is het maar de postbode die langskomt....

Praatprogramma
In de schaduw van het nieuws Gesprekken over een duivels dilemma: wat doe je als het niet botert tussen je nieuwe geliefde en de kinderen.

Amusement
The Children In de nieuwe detectiveserie bij de KRO wordt een meisje van 8 vermoord. Iemand heeft haar zo hard geslagen dat haar nek is gebroken. Alle familieleden worden verdacht.

Films
Door Pauline Kleijer

Films
The Secret of Roan Inish (John Sayles, 1994). Een meisje gaat bij haar grootouders wonen aan de kust en ontdekt een vreemd wezen op het nabijgelegen eiland. Bijzonder Iers sprookje.

Films
Amère Victoire (Nicolas Ray, 1957). Degelijke oorlogsfilm over de aanval op een Duitse basis in de Afrikaanse woestijn. Met Richard Burton.

Films
Kruistocht in spijkerbroek (Ben Sombogaart, 2006). Voor Nederlandse begrippen dure, internationale verfilming van Thea Beckmans klassieke jeugdboek. Soms te vlak en uitleggerig, maar de acteurs overtuigen.

Films
Over the Hedge (Tim Johnson en Karey Kirkpatrick, 2006). Geestige, technisch knappe animatiefilm over dieren die geconfronteerd worden met een woonwijk in hun bos.

Films
Titanic (James Cameron, 1997). Romantisch rampverhaal: twee passagiers (Leonardo DiCaprio en Kate Winslet) van de Titanic worden verliefd. Fraaie trucages, uitstekend spel en dikke sentimenten. Goed voor elf Oscars.

Films
Wicker Man (Neil LaBute, 2006). Vrije remake van de gelijknamige Britse cultklassieker van Robin Hardy uit 1973. Nicolas Cage onderzoekt de verdwijning van een meisje op een afgelegen eiland.

Films
East of Eden (Elia Kazan, 1955). Prachtige John Steinbeck-verfilming met James Dean als boerenzoon die in opstand komt tegen zijn strenge vader en in een bordeel zijn dood gewaande moeder vindt .

Films
Comme une image (Agnès Jaoui, 2004). Fraaie ironische karakterstudie over een dikkig meisje. Haar vader, een beroemde schrijver, ziet haar niet staan.

Meer over