kort

Toen hij nog minister was, had ik nooit zo veel bewondering voor Onno Ruding (De Voorkant, 12 januari). Maar kennelijk zijn we allebei wijzer geworden – hij is een paar maanden ouder dan ik....

Gerard HerbersArnhemTheodora CoppusAmsterdamRob van HestAmsterdamE. HollestelleKrimpen aan den IJsselLambert van RijswickGeijsterenJ. Mars en Wageningen

Metafoor
Vooral zijn mening over de bonussencultuur bij de banken is me uit het hart gegrepen. Wat dat betreft heb ik nog een interessante vergelijking die hij misschien kan gebruiken: als je de barman niet betaalt in overeenstemming met de omzet in de kassa maar aan de hand van het aantal getapte liters uit de bierkraan, moet je niet verbaasd zijn dat de kroeg failliet gaat.

Metafoor
Het is niet zo moeilijk te raden waar deze metafoor bedacht is.

Metafoor
Gerard Herbers, Arnhem

Kalfsragout
Graag lees ik de stukjes van Martin Bril, en afgelopen woensdagochtend met extra plezier. Ik had twee broers die alle boeken van Maigret lazen en in hun bezit hadden. Waarschijnlijk is Martin Bril al op de hoogte van het feit dat er ook een kookboek van mevrouw Maigret is uitgegeven, geschreven door Robert Courtine.

Kalfsragout
Na het lezen van de column ben ik meteen in dat boek gaan bladeren en ik ben er zeker van dat er een dezer dagen kalfsragout bij ons op tafel komt.

Kalfsragout
Theodora Coppus, Amsterdam

Belangenverstrengeling
Er wordt door minister Plasterk een krantencommissie ingesteld en wie is de voorzitter: Elco Brinkman (Media, 13 januari).

Belangenverstrengeling
Hoe kan het toch dat meteen Brinkman weer uit de kast wordt getrokken als er een voorzitter wordt gezocht? Zijn er in Nederland geen andere mensen die dit soort functies kunnen of willen uitvoeren, of ontbreekt het de minister aan creativiteit?

Belangenverstrengeling
Belangenverstrengeling tussen krantenlezend, rijdend en bouwend Nederland wordt zo wel erg voor de hand liggend.

Belangenverstrengeling
Rob van Hest, Amsterdam

Ontaarde moeder
Mag ik naar aanleiding van uw berichtgeving over de Franse minister van Justitie ‘Vrouw van staal wil geen zwangerschapsverlof’, (Buitenland, 13 januari) constateren dat Rachida Dati gewoon een ontaarde moeder is, die zich – als weinig andere invloedrijke vrouwen tevoren – volledig laat koeioneren door een stelletje male chauvinist pigs, of is dat momenteel nu juist (dan wel vooralsnog) een brug te ver?

Ontaarde moeder
E. Hollestelle, Krimpen aan den IJssel

Eenvoudig slapen
Bij de dertien tips voor een optimale nachtrust (Hart en Ziel, 10 januari) mis ik de belangrijkste: namelijk dat je zorgt voor een dagelijkse dosis flinke portie fysieke inspanning in de vorm van wandelen, zwemmen, fietsen, schaatsen, houthakken en dergelijke.

Eenvoudig slapen
Dus niet moeilijk doen met pilletjes, oordopjes en therapieën, maar dagelijks lichamelijk intensief bewegen. Leven kan soms zo eenvoudig zijn.

Eenvoudig slapen
Lambert van Rijswick, Geijsteren

Vliegend tapijt
Mooi verhaal, hoor, Satie op een didgeridoo, en Vader Abraham (Reizen, 10 januari).

Vliegend tapijt
Misschien wat veel Foor-Eks naar binnen gegoten? Een melodie spelen op een didgeridoo is technisch net zo onmogelijk als per vliegend tapijt Ayers Rock bezoeken.

Vliegend tapijt
J. Mars, Wageningen

Meer over