kort

Aan de dames die de nieuwste modesnufjes toonden in Milaan is duidelijk te zien dat we in een recessie leven en dat de voedselbanken zo goed als leeg zijn (Kunst, 4 maart)....

Gezien de lengte van hun laarsjes is zelfs de stijging van de zeespiegel erin meegenomen.

Tjerk Westerterp, Middelburg

Lek
Jarenlang breken politici zich het hoofd over hoe nu toch de files op te lossen, hoe de mensen uit de auto te krijgen en in de bus of trein. En eindelijk is het dan zo ver: we kopen minder nieuwe auto’s (Voorpagina, 5 maart).

In plaats van blij te zijn met dit succes raakt Den Haag in paniek, en gaan ze de autoverkoop stimuleren! Prik mij maar lek.

Lieuwe Dijkstra, Wijnjewoude

Ballen
Wat een oprecht en pittig interview met Agnes Jongerius (Magazine, 28 februari). Een wijf met ballen dus. Alleen jammer van die laatste alinea.

Agnes weet toch ook wel dat de houdbaarheid van ‘boekhouder’ Bos redelijk beperkt is?

Jan van Genderen, Westzaan

Boot
Recessie? Dan verkopen we toch gewoon de boot, sprak de Groene Draeck vilein.

Ruud Schoppema, Grave

Kogelvrij
Onlangs las ik in de Volkskrant dat de heer Wilders een kogelvrij vest draagt (Buitenland, 28 februari). Niets bijzonders: wij, mijn vrouw, ik en onze single kids dragen thuis uitsluitend kogelvrije kleding. Stel je voor: kogeltjes in je sokken of kousen, daar kun je niet in lopen, toch?

Wij zetten de tv geregeld aan voor de nieuws- en weerberichten, maar ongeregeld als wij iets stompzinnigs willen zien en willen horen. Vet! Tot slot: ik voel instinctief aan dat het Nederlands dat ik heb geleerd voltooid verleden tijd is.

H. Romers, Oosterbeek

Meer over