kort

Het Nieuwe Rijksmuseum (2/2) In Het uur van de Wolf het tweede deel van Oeke Hoogendijks documentaire over de door ramspoed beheerste verbouwing van het Rijksmuseum....

Films
Door Pauline Kleijer

Films
The Wrong Man (Alfred Hitchcock, 1956). Zoals in meer films van Hitchcock moet ook hier een vals beschuldigde man zijn naam zuiveren. Muzikant Henry Fonda wordt geïdentificeerd als een overvaller, en vanaf dat moment maakt justitie zijn leven tot een hel. Suspense is in dit meesterwerkje minder belangrijk dan de sombere sfeer.

Films
Dances with Wolves (Kevin Costner, 1990). Acteur Costner maakte zijn regiedebuut met dit indianenepos waarin hij zelf de hoofdrol speelde. Over een militair die rond 1860 vriendschap sluit met de Sioux.

Films
Bean (Mel Smith, 1997). Mr. Bean (Rowan Atkinson) wordt naar een museum in Los Angeles gestuurd, waar hij zoals gewoonlijk flink stuntelt. Uitgesmeerd over speelfilmlengte werken de sketches niet altijd even goed.

Films
Ice Age 2: The Meltdown (Carlos Saldanha). De morsige mammoet, de slissende luiaard en de dubbelhartige sabeltijger uit de animatiefilm Ice Age gaan dit keer op de loop voor smeltend ijs. Leuk vervolg.

Films
Bad Boys (Michael Bay, 1995). Agenten Will Smith en Martin Lawrence gaan op zoek naar een partij gestolen drugs, in gewelddadige actiekomedie met veel vaart.

Films
Deconstructing Harry (Woody Allen, 1997). Een stortvloed aan harde grappen in het geestige portret van een geblokkeerde schrijver die het verschil tussen fictie en werkelijkheid niet meer ziet.

Films
The Silence of the Lambs (Jonathan Demme, 1991). Succesvolle, huiveringwekkende horror naar een bestseller van Thomas Harris. Anthony Hopkins speelt de griezelig beschaafde psychopaat Hannibal Lecter.

Films
The Talented Mr. Ripley (Anthony Minghella, 1999). Stijlvolle thriller naar het gelijknamige boek van Patricia Highsmith. De jonge Ripley (Matt Damon) voegt zich in Italië bij rijkeluiszoon Dickie Greenleaf (Jude Law) en wordt verteerd door afgunst en verlangen.

Films
As It Is in Heaven (Kay Pollak, 2004). Een wereldberoemde dirigent zoekt rust in een klein Zweeds dorp, waar hij het plaatselijke koor gaat leiden. Zoet, schaamteloos sentimenteel drama.

Meer over