kort

Dick Berlijn is donderdag geïnstalleerd als voorzitter van de Nederlandse Maatschappij van Nijverheid en Handel (NMNH). De oud-bevelhebber van de Nederlandse strijdkrachten volgt hiermee Richard de Lange op....

De Nederlander Rogier Stoffers is samen met de Rus Sergey Trofimov genomineerd voor de European Film Award 2008. De nominatie geldt zijn aandeel als director of photography in de film Mongol.

De Zwitserse protestantse kerken hebben calvijnbonbons laten produceren, die volgens de maker, Blaise Poyet, ‘een paradijselijke smaak’ hebben. Volgend jaar wordt herdacht dat kerkhervormer Johannes Calvijn 500 jaar geleden is geboren. Chocolatier Poyet heeft getracht het theologisch denken van Calvijn in de smaak te vatten.

Lidewij Edelkoort (58) is benoemd tot Ridder in de orde van Oranje Nassau. Edelkoort heeft in de afgelopen tien jaar de reputatie van Design Academy Eindhoven uitgebouwd met de vermaarde Dutch Design Week die nu jaarlijks tienduizenden belangstellenden trekt.

Michael Jackson (50) heeft zijn landgoed Neverland verkocht voor 28 miljoen euro. Hij kon al enige tijd de hypotheek niet meer betalen. Jackson kocht het landgoed ten noorden van Los Angeles in 1987 en maakte er een pretpark van met dierentuin en reuzenrad.

De rechtbank in Amsterdam heeft bepaald dat het ontslag van voormalig dj Kas van Iersel als stempresentator bij RTL Boulevard onterecht is. Van Iersel werd aan het begin van dit televisieseizoen ontslagen, omdat hij bij de eerste uitzending niet kwam opdagen na problemen over zijn contract. Hij spande een kort geding aan tegen de zender om zijn werk weer te kunnen doen. Dat heeft hij gewonnen. RTL beraadt zich op nadere stappen.

Tips: mensen@volkskrant.nl

Meer over