kort

Als je goed naar je lichaam luistert, voel je in de wintermaanden geen behoefte aan zacht zomerfruit (Economie, 24 oktober), maar bijt je lekker in een Hollands appeltje en neem je een Spaans mandarijntje voor de afwisseling....

D. CatsburgAmsterdam Joy RijndersOosterhout Teatske de VriesWageningen Yannick PalmaDe Bilt Herman Janssen en Apel

D. Catsburg, Amsterdam

Berend Botje
Ik hoop dat het Laura net zo vergaat als Berend Botje (Binnenland, 27 oktober). En dan kan de kinderbescherming haar kostbare tijd gebruiken voor kinderen die het nodig hebben.

Joy Rijnders, Oosterhout

Provincie
Fijn, de Volkskrant op zaterdag. Bevestigt mij weer helemaal in mijn vooroordeel dat krant een randstedelijk product is. Het wemelt weer van de dorpjes in de krant. Er zijn heus wel flinke, grote dorpen die een uitgestrekt gebied beslaan en een ruim inwoneraantal hebben, maar de Volkskrant denkt uitsluitend in dorpjes. Anderhalve man, een paardekop, en op maandagmorgen wappert de was aan de lijn. Zo gaat dat, in de provincie.

Wat provincie betreft, in het Magazine van 17 oktober kwam in de reeks artikelen over het AMC een vrouw ter sprake met een darmpoliep, een vrouw uit de provincie. Hoezo, uit de provincie? Kreeg deze mevrouw klachten omdat zij in de provincie woont? En om welke provincie gaat het, we hebben er twaalf. Misschien kan het dorpje waar de vrouw woont dan ook nog genoemd worden?

Teatske de Vries, Wageningen

Klok
Op voorpagina van de krant van zaterdag 24 oktober is de klok (die het einde van de zomertijd aangeeft) fout: het is kwart over twaalf, en niet drie uur.

Yannick Palma, De Bilt net 4 jaar

Herfstig
Prachtige foto van een op meerdere fronten herfstig (wordend) Nederland (Voorpagina, 29 oktober). Het onderschrift is zelfs nog beter: ‘Alleen de naaldbomen zullen nadien als de vreemdelingen van het bos voor enige kleur zorgen’. Dank.

Herman Janssen, Apel

Meer over