kort

Vroege Vogels De natuurrubriek volgde de sectie die is verricht op een zeearend. De enorme vogel overleed bij Dronten na een botsing met een windvogel....

Door Floortje Smit

Informatief
Opsporing Verzocht Aandacht voor een diamantroof op 1 december in Breda en de reeks gewapende overvallen die sinds half oktober in Tilburg heeft plaatsgevonden.

Informatief
5 jaar later Van de geïnterviewden die Jeroen Pauw vijf jaar geleden sprak over de toekomst, heeft alleen Theo van Gogh het niet overleefd. Het zijn dan ook de ouders van Van Gogh die met Pauw terugkijken op het interview met de regisseur dat hij vijf jaar geleden opnam.

Films
Door Floortje Smit

Films
High School Musical (Kenny Ortega, 2006). Brave tv-film die in Amerika een recordaantal kijkers trok. Troy (Zac Efron) en Gabriella (Vanessa Anne Hudgens) kunnen goed zingen, maar worden aan alle kanten tegengewerkt.

Films
Seabiscuit (Gary Ross, 2003). Met zijn wispelturige inslag leek het renpaard Seabiscuit een geboren verliezer, maar tussen 1935 en 1940 had hij miljoenen fans. Tegen de verwachtingen in won hij alle belangrijke wedrennen in de westelijke helft van Amerika.

Films
Elf (Jon Favreau, 2003). Mensenkind Buddy, geadopteerd door de elfengemeenschap die voor de Kerstman werkt, groeit uit tot een boomlange vent (Will Ferrell) en gaat op zoek naar zijn natuurlijke vader. Kerstkomedie vol uitgekauwde grappen en een paar komische momenten.

Films
Chicken Run (Peter Lord en Nick Park, 2000). Klei-animatie. Wanneer een machine voor de volautomatische productie van kippenpastei wordt geïnstalleerd, realiseren de leghennen zich dat het tijd is te ontsnappen.

Films
Harry Potter and the Philosopher's Stone (Chris Columbus, 2001). Eerste film over tovenaarsleerling Harry, die zijn pleegouders verruilt voor een studie aan de Hogwarts School of Wizardry and Witchcraft.

Films
Trading Places (John Landis, 1983). Een zwarte bedelaar en een blanke rijkeluiszoon nemen elkaars plaats in. Aardige komedie met Eddie Murphy, Dan Aykroyd en Jamie Lee Curtis.

Films
Con Air (Simon West, 1997). Aan boord van een vliegtuig vol gevangenen is Nicolas Cage de enige met een greintje fatsoen. Overvolle actiefilm, ook met John Cusack .

Films
Honeymoon in Vegas (Andrew Bergman, 1992). Geestige komedie met Nicolas Cage die in Las Vegas zijn verloofde vergokt aan een maffiabaas.

Meer over