KORTOM

PHILIPS Het Canadese concern Northern Telecom neemt een belang van 25 procent in Philips Semiconductor Shanghai (PSCS). Philips houdt 35 procent en China 40....

PLANETA Drukker Boom-Ruygrok in Haarlem neemt de failliete Haarlemse drukker Planeta met zusteronderneming Grapress in Zoetermeer over. Van de 40 banen bij Planeta verdwijnt de helft.

AUTO In maart werden in Duitsland 412.800 auto's geproduceerd, 4 procent minder dan vorig jaar maart. In de eerste drie maanden zakte de produktie 5 procent.

PTT Het Zweedse Ericsson mag aan PTT Telecom schakelapparatuur leveren en onderhouden ter waarde van 192 miljoen gulden. PTT Telecom is hiermee afgestapt van het in eigen beheer testen en installeren.

BMW Het Duitse concern BMW mag in Mexico auto's gaan assembleren. Import in Mexico was tot nu toe zeer moeilijk, omdat de overheid de verkoop van auto's afhankelijk stelt van een produktievestiging in het land zelf.

ROBECO Het informatiekantoor van de beleggingsgroep Robeco in Luxemburg krijgt per 1 juli de status van bank. Robeco gaat hiertoe over om klanten de mogelijkheid te bieden geld op deposito te zetten. Vooral mensen uit ons land, België, Frankrijk en uit Duitsland hebben hieraan behoefte.

Meer over