KORT142

Openlucht..

De Parade Het rondtrekkende theatercircus is neergestreken in Den Haag. Met Orkater, Teatro, Van Houts & De Ket, Lange Poten, Ellen ten Damme en vele anderen. Westbroekpark, Den Haag, t/m 16 juli. Zie www.deparade.nl.

Expositie

Japanse zomer Wat een kleine aanleiding niet voor consequenties kan hebben. Een paar schilderijen van Vincent van Gogh en een enkel citaat uit een van zijn brieven – ‘Al mijn werk berust min of meer op japonaiserieën’ – leiden tot een heuse Japanse zomer in het Van Gogh Museum met drie exposities. Amsterdam, Van Gogh Museum, t/m 22 oktober. dagelijks 10-18 uur, 020-5705200.

Bound for Glory Fototentoonstelling over de plattelandsbevolking in de Verenigde Staten van 1939-1943. T/m 7 sept, dagelijks 10-17 uur (vr tot 21 uur). Foam Fotografiemuseum, Keizersgracht 609, Amsterdam, 020-5516546.

Wandeling

Galgenberg Wandeling in zuidoosten van Gelderland met veel natuur en streekhistorie. Vertrek 19.30 uur vanaf parkeerplaats bij rotonde tegenover Het Tolhuis, ’s-Heerenbergseweg 42 in Zeddam.

Duinen en zeedijk Natuurwandeling door Nollebos bij Vlissingen. Vertrek 19.30 uur: boulevard bij metalen kunstwerk van Wessel Couzijn ter hoogte van begin Nolledijk, schuin tegenover Wooldhuis. Info 0118-470187 of 470213.

Bioscoop

Door Ronald Ockhuysen

United 93 (Paul Greengrass). De Brit Paul Greengrass ontvouwt het verhaal van het vierde vliegtuig van 11 september 2001, dat in Pennsylvania neerstortte. De film ademt in alles uit de werkelijkheid op de hielen te zitten: zo moet het zijn gegaan. (in 30 zalen)

Ik wil nooit beroemd worden (Mercedes Stalenhoef). Schrijnende documentaire over een 39-jarige musicus die na een hartstilstand invalide is geworden. De man placht als cellist de wereld rond te reizen, maar sinds die zwarte dag kan hij nauwelijks nog bewegen en praten. Zijn familie weet zich amper raad met de situatie. (in 14 zalen)

Maria Bethânia: Música é Perfume (Georges Cachot). Documentaire over de Braziliaanse zangeres Maria Bethânia, die zelfs van alledaagse gesprekken meeslepende liederen maakt. (in 8 zalen)

L’ivresse du pouvoir (Claude Chabrol). Isabelle Huppert speelt op magistrale wijze een onderzoeksrechter. Hoe onkreukbaar is zij eigenlijk? (in 4 zalen)

Vers le sud (Laurent Cantet). Intelligent geregisseerd drama over drie vrouwen die aan het einde van de jaren zeventig in Haïti seks kopen bij lokale mannen. De westerlingen hebben geen benul wat er in het land aan de hand is, en realiseren zich niet wat de dictatuur aanricht. (in 4 zalen)

Meer over