Kort geding om 'seksdagboek' Transavia-stewardess

Een seksaffaire tussen personeelsleden houdt de gemoederen bij Transavia bezig. Een 46-jarige vrouwelijke purser van de KLM-dochter zou seks hebben gehad met collega's in de cockpit, personeelsruimte en tijdens hotelovernachtingen, meldde De Telegraaf dinsdag.

Pim Pauwels
null Beeld anp
Beeld anp

Die amoureuze avonturen hield ze bij in een digitaal dagboek. Haar echtgenoot is achter haar ontrouw gekomen en wil wraak nemen door de pikante details uit haar dagboek onder haar collega's te verspreiden.

Volgens de krant stuurt de man de laatste tijd e-mails naar het Transavia-personeel waarin hij de seksuele uitspattingen van zijn eega onthult. De betrapte chef-stewardess wil via een kort geding voorkomen dat alle sappige details van haar liefdesleven op straat komen te liggen. Ook de reputatie van de collega's met wie ze vreemdging staat daarbij op het spel, omdat de meesten getrouwd zijn.

Transavia laat weten dat de zaak is onderzocht. Uit dat onderzoek zou gebleken zijn dat door de indiscrete avonturen van de vrouw, die moeder van vier kinderen zou zijn, de veiligheid van de Transavia-passagiers niet in gevaar is geweest. Of de vrouw ook seks had in de cockpit - tijdens de vlucht of toen het toestel op de grond stond - is niet duidelijk. De luchtvaartmaatschappij wil daarover geen uitspraken doen, omdat de maatschappij de resultaten van het onderzoek intern wil houden.

Het bedrijf heeft zijn personeel opgeroepen zich 'collegiaal' op te stellen en de privé-informatie van de purser niet te openbaren. Bovendien steunt Transavia de vrouw in haar rechtsgang. 'Het hoort bij ons personeelbeleid om onze werknemers te steunen, ook als zij het moeilijk hebben. De zaak is een privéaangelegenheid en we vinden het zeer ongepast als de gegevens worden verspreid', zegt een woordvoerster.

Sander Kok, voorzitter van het sectiebestuur Transavia bij de Vereniging Nederlands Cabinepersoneel (VNC), zegt dat de rel het cabinewerk niet schaadt. 'Al is het voor het personeel nooit leuk als je kwalijke dingen leest over collega's.' Volgens Kok is de man van de stewardess de schuldige in de zaak, omdat hij de kwestie privé had moeten houden.

Op 24 oktober dient de zaak in de rechtbank van Den Haag. De rechter beslist dan of de echtgenoot de informatie uit het dagboek openbaar mag maken. De zitting vindt achter gesloten deuren plaats, omdat het een kwestie tussen familieleden betreft.

Meer over