Korfbalfans mokken over verhuizing toptoernooi

De Korfbal Challenge, die gisteren van start ging, is het vervolg op twaalf eindejaarstoernooien die de korfbalbond sinds 1988 organiseerde....

Van onze korfbalmedewerker

Dus besloot de bond tot een nieuwe opzet. Dat had nogal wat voeten in de aarde. Vooral de mensen bij Deetos en PKC, de twee topclubs die garant stonden voor tien prima toernooien, moesten slikken toen hun oliebollenspeeltje werd afgenomen. Het commentaar loog er niet om. 'KNKV, handen af van ons toernooi', meldde vorig jaar een spandoek bij PKC. De reacties van, vooral, de PKC-aanhang op het vertrek van het toernooi naar Rotterdam waren ronduit kribbig. Enkele fans ondernamen recent nog een oppositionele actie. Bij twee hoofdklasseduels in Dordrecht en Papendrecht schoven zij boycotoproepen onder de ruitenwissers van de geparkeerde auto's. 'Ga niet naar Rotterdam. Het KNKV is gezwicht voor de commercie', luidde de oproep.

Toch zijn de emoties betrekkelijk. Medewerkers van Deetos en PKC steken met graagte handen uit de mouwen om het toernooi in de nieuwe omgeving te doen slagen. Zover ligt Rotterdam nu ook weer niet van Dordrecht en Papendrecht vandaan.

En, toegegeven, voor de 4500 betalende bezoekers die vorig jaar het toernooi bezochten, was zelfs de royale PKC-hal te krap bemeten. De verhuizing naar Rotterdam, waar de tribunes 2300 kijkers kunnen herbergen, is dan ook een stap vooruit. Alleen waren die 2300 er gisteravond bij lange na niet.

'Zie je wel', mompelde een wrokkende Papendrechter nog, maar aan het slechte weer had de organisatie uiteraard voldoende om de lege plekken te verklaren.

Behalve van een verhuizing is van een complete restyling sprake. Het toernooi is uitgebreid van drie naar vier dagen en naast de vier beste zaalploegen van vorig seizoen zijn de nationale selectie van België en een team van bij andere clubs spelende (jeugd)internationals ('The Tulips') aan het deelnemersveld toegevoegd. Zo kan er in twee poules gespeeld worden en is er zaterdag een 'echte' finale.

Meer over