Koningsspelen van start in zonnig Enschede

De toekomstige koning en koningin hebben vrijdagochtend in een zonnig Enschede met een fluitsignaal de Koningsspelen geopend. Ruim 1,3 miljoen kinderen van 65.000 scholen doen mee aan deze sportdag, een cadeau van alle schoolkinderen in Nederland aan het aanstaande koningspaar.

Prinses Maxima neemt deel aan het Koningsontbijt tijdens het officiele startsein van de Koningsspelen op basisscholen De Triangel en Het Palet Beeld anp
Prinses Maxima neemt deel aan het Koningsontbijt tijdens het officiele startsein van de Koningsspelen op basisscholen De Triangel en Het PaletBeeld anp

Willem-Alexander en Máxima zijn op de basisscholen De Triangel en Het Palet. Daar is ook het kinderkoor van Kinderen voor Kinderen, dat de Koningsspelen aftrapt met een lied en een dans. Het liedje heet Bewegen is gezond en is geschreven door Tjeerd Oosterhuis en Lucia Marthas. De opening wordt live uitgezonden door het NOS Jeugdjournaal en het Schooltv-weekjournaal.

De dag is begonnen met een gezond en feestelijk ontbijt voor alle deelnemers. Willem-Alexander en Máxima zaten in Enschede aan het ontbijt, maar aten niet mee.

null Beeld anp
Beeld anp
null Beeld anp
Beeld anp
Meer over