Koningslied op 1 in Top 50

Het officiële Koningslied komt binnen op nummer 1 in de Mega Top 50. Dit maakte de organisatie vrijdag bekend op haar website. Het lied Koningin van alle mensen van RTL Boulevard kwam vorige week binnen op de tweede plaats, maar zakt af naar de achtste plek. Dit staat op de website van de Mega Top 50.

Artiesten zingen het Koningslied Beeld ANP
Artiesten zingen het KoningsliedBeeld ANP

Het officiële Koningslied is gecomponeerd door John Ewbank. Hij schreef ook mee aan de tekst, samen met Daphne Deckers, Guus Meeuwis en Jack Poels. Nederlanders mochten zelf suggesties voor de liedtekst aandragen en maakten massaal van deze gelegenheid gebruik.

Ewbank kwam behoorlijk onder vuur te liggen na de release van het lied. Vorig weekeinde besloot hij zich terug te trekken. De kritiek werd hem te veel. Na overleg besloot het Nationaal Comité Inhuldiging afgelopen maandag het lied te behouden.

Meezingen
Het lied wordt op Koninginnedag tijdens het meezingspektakel Samen voor Oranje in Ahoy gezongen door bekende artiesten als Marco Borsato, Paul de Leeuw en Lange Frans. De bedoeling is dat alle Nederlanders die het lied wel te pruimen vinden meezingen.

Het Koningslied is deze week volop gedownload en ook radiostations draaiden het lied gretig. Dat is volgens de Mega Top 50 de reden dat het lied een grote voorsprong heeft op de nummer 2, Get Lucky. Dit nummer van Daft Punk, Pharell Williams en Nile Rodgers komt eveneens nieuw binnen in de Mega Top 50.

In de hitlijst is nog een alternatief koningslied te vinden. Het nummer Je bent een koning, dat bedacht is door studenten, is beland op de 24ste plek.

null Beeld ANP Kippa
Beeld ANP Kippa
Meer over