Koningin Máxima ontslagen uit ziekenhuis

Koningin Koningin Máxima is zaterdag ontslagen uit het Bronovoziekenhuis in Den Haag. Ze mag thuis verder aansterken, liet de Rijksvoorlichtingsdienst weten. Máxima kwam deze week vervroegd terug uit China met een nierbekkenontsteking en werd opgenomen in het ziekenhuis.

Redactie
Koningin Máxima tijdens het staatsbanket in China. Beeld anp
Koningin Máxima tijdens het staatsbanket in China.Beeld anp

De behandelend arts van de koningin acht haar gezondheid zo verbeterd dat ze naar huis mag. Ze zal het de komende tijd iets rustiger aan doen. Dit leidt in sommige gevallen tot aanpassingen in haar agenda. Daarover wordt tijdig gecommuniceerd, aldus de RVD.

Máxima werd ziek in China, waar zij op staatsbezoek was met koning Willem-Alexander. Toen medicatie niet snel genoeg aansloeg en de koorts aanhield werd in overleg met artsen besloten dat zij vervroegd zou terugkeren naar Nederland.

Op Twitter staat een bedankje van de koningin voor de beterschapswensen en steun. 'Veel dank voor de vele beterschapswensen die ik mocht ontvangen. Uw steun is hartverwarmend!'

Het M-woord

Koning Willem-Alexander heeft het M-woord maandagavond in China uitgesproken in zijn tafelrede bij het staatsbanket dat de Chinese president Xi Jinping hem aanbood in de Gouden Zaal van de Grote Hal van het Volk. Lees meer in de reportage van Marije Vlaskamp, die aanwezig was.

Meer over