Komkommerblog - Poepende wielrenner veroorzaakt fikse bosbrand

De Kamer is met reces, de grote wereldleiders blazen stoom af in hun vakantievilla's en de meeste mensen zijn met vakantie. Media en persbureaus vullen in de nieuwsluwe zomerperiode het aanbod aan met allerlei curieuze nieuwtjes. In dit komkommertijdblog verzamelen we de meest onnieuwswaardige weetjes die bijdragen aan het ultieme zomergevoel.

Redactie
null Beeld thinkstock
Beeld thinkstock

Poepende wielrenner veroorzaakt fikse bosbrand

In de Amerikaanse staat Idaho heeft een wielrenner een behoorlijke bosbrand veroorzaakt nadat hij tijdens een fietstocht zijn behoefte langs de kant van de weg had gedaan. Om milieuvervuiling te voorkomen wilde hij het gebruikte wc-papiertje verbranden, maar hij had geen rekening gehouden met de wind. Het vuur sloeg over naar het droge gras. Uiteindelijk ging 30 hectare natuur, ongeveer zestig voetbalvelden, in vlammen op.

Brandweerlieden hadden zo'n zeven uur nodig om het vuur onder controle te krijgen. De poepende fietser heeft zich zelf bij de politie gemeld. Een politiewoordvoerder laat weten dat diens verhaal overeenkwam met 'bewijsmateriaal' op de plek zelf, schrijft Fox News. Het is nog niet bekend of de man een crimineel feit ten laste wordt gelegd, maar hij kan wel een boete op de deurmat verwachten.

Nieuw autozitje herinnert bestuurder aan kind op achterbank

In de Verenigde Staten overlijden jaarlijks 38 kinderen nadat ze zijn achtergelaten in een snikhete auto. In de helft van die gevallen zijn de kinderen door de bestuurder van de auto vergeten, aldus non-profit organisatie KidsAndCars. Amerikaanse supermarktketen Walmart en fabrikant van kinderzitjes Evenflo bedachten er iets op: een kinderzitje dat geluid maakt op het moment dat de motor wordt uitgeschakeld en er nog een kind in zit.

Door middel van een draadloze sensor, die in contact staat met een ontvanger die in de auto wordt geplugd, wordt de bestuurder eraan herinnerd dat er op de achterbank nog een kind in het zitje zit. Het zitje voldoet aan alle veiligheidseisen en kost 150 dollar, zo'n 135 euro, meldt CNN. Het is vooralsnog alleen in de VS verkrijgbaar bij, jawel, Walmart.

Foto ter illustratie. Beeld thinkstock
Foto ter illustratie.Beeld thinkstock

Jihadist rust uit in Turks vakantieoord

Sari Dayi staat bekend als IS-terrorist. Eentje die zichzelf graag op de foto zet. Zo verschenen er al diverse foto's en opnames van Dayi in het Midden-Oosten, van waaruit hij de strijd onder de aandacht wil brengen door met afgehakte hoofden, geweren en de welbekende zwart-witte vlag van IS te poseren.

De nieuwe foto's van Dayi zijn van een geheel ander kaliber. De jihadist is namelijk naar zijn thuisland Turkije afgereisd en vanuit zijn resort aan de Zwarte Zee zijn vakantiekiekjes opgedoken, zo meldt de Britse omroep Channel 4. Dayi is daarop te zien in oranje zwembroek en ontbloot bovenlijf.

Obama: 'Ik kan niet rappen'

De Amerikaanse president Barack Obama heeft vandaag toegegeven dat hij niet kan rappen. Hij zei dit op een evenement voor 130 leerlingen uit minder bedeelde milieus om ze aan te moedigen om verder te leren na de middelbare school. Het evenement was georganiseerd door de First Lady Michelle Obama.

Voordat rapper Wale voor de leerlingen kwam optreden, betrad Obama het podium en grapte dat hij niet voor ze kwam rappen. 'Mijn rapkunsten zijn vreselijk', aldus de president. 'Als ik iets niet kan, is het rappen. Ik hou van rap, maar ik kan het niet.'

'Maar ik kan het wel goed genoeg dat ik Michelle zo ver kreeg om met me te trouwen', grapte hij verder.

Dat Obama muzikaal is, liet hij al eerder zien. Vorige maand zong hij nog uit volle borst Amazing Grace tijdens de begrafenis van Clementa Pinckney, senator van South Carolina. Hij kwam om tijdens de schietpartij in Charleston. Negen mensen kwamen om toen Dylann Roof een kerk onder vuur nam.

Obama spreekt de leerlingen toe. Beeld afp
Obama spreekt de leerlingen toe.Beeld afp

'Michael Jackson was bijna Jar Jar Binks'

'Is er iets irritanters denkbaar dan Jar Jar Binks?', is de vraag die veel Star Wars-fans elkaar stelden na het verschijnen van The Phantom Menace. Een retorische vraag natuurlijk, want niets doet je tenen sneller krommen dan het meest gehate personage uit de filmgeschiedenis. Of toch? Nu zestien jaar later blijkt dat popzanger Michael Jackson bijna gecast was voor Jar Jars rol, zullen fans zich afvragen of de film niet nog erger had gekund.

De inmiddels overleden Jackson was een groot Star Wars-fan en benaderde regisseur George Lucas voor de rol, zo vertelt de uiteindelijke Jar Jar-vertolker Ahmed Best in een interview aan nieuwssite Vice. Best liep vlak na zijn eigen auditie het popidool tegen het lijf en werd door Lucas aan hem voorgesteld als Jar Jar. De reactie was een teleurgesteld 'Oh. Oké.'

Best heeft nooit te horen gekregen waarom Jackson de rol niet kreeg. Lucas was waarschijnlijk bang dat de film in de schaduw van de popgigant was komen te staan, denkt de acteur. Daarom viel aan hem de dubieuze eer ten deel om de geschiedenis in te gaan als het alom gehate en eindeloos geparodieerde creatuur.

Jar Jar Jackson zou er overigens heel anders hebben uitgezien dan de uiteindelijke Jar Jar Binks. De zanger was van plan om zelf het wezen uit te beelden met behulp van een Jar Jar-pak, speciale prothesen en lagen schmink. Lucas wilde juist werken met een computergeanimeerd personage, gebaseerd op digitale opnames van de bewegingen van Best.

Van links naar rechts: Jar Jar Binks, Michael Jackson Beeld anp
Van links naar rechts: Jar Jar Binks, Michael JacksonBeeld anp

PVV mag 'fratsen' niet gebruiken in vraag over servies

De PVV in het Europees Parlement is te ver gegaan met haar kritiek op het plan van de Europese diplomatieke dienst om een eigen servies aan te schaffen. Woorden als 'fratsen' zijn onnodig beledigend voor de leidster van de dienst, EU-buitenlandchef Federica Mogherini.

Dat stelt een bureau van het EU-parlement in een brief die de PVV vrijdag openbaarde. Het bureau bekeek de kritische vragen van PVV-Europarlementariër Vicky Maeijer aan Mogherini. Het bureau wil dat Maeijer haar opmerkingen aanpast voordat de brief wordt doorgestuurd. Maar de PVV weigert.

Maeijer wilde van Mogherini weten of ze dit soort 'fratsen' voortaan van haar eigen salaris van 24.000 euro belastingvrij per maand kan betalen. Het parlement stelt voor 'fratsen' te vervangen door 'uitgaven'. Ook de verwijzing naar de omvang van het loon zou moeten worden geschrapt.

'Brussel laat zich weer eens van haar beste kant zien', stelt Maeijer in een reactie. 'Andermans geld zonder gêne over de balk gooien en niet welgevallige vragen censureren. Daar gaan wij natuurlijk absoluut niet aan meewerken. Fratsen van 3 miljoen euro voor serviesgoed en een belastingvrij salaris van 24.000 per maand zijn inderdaad beledigend, voor de belastingbetaler wel te verstaan!'

De diplomatieke dienst wil een eigen servies met EU-logo voor banketten en diners, dat mogelijk 3 miljoen euro kost. Het servies met bijpassend bestek en kristallen glazen, ijsemmers en kandelaars is bedoeld voor gebruik in Brussel en in de 140 EU-vertegenwoordigingen wereldwijd.

Het is de vraag of Federica Mogherini het gewraakte woord 'fratsen' ooit onder ogen krijgt Beeld epa
Het is de vraag of Federica Mogherini het gewraakte woord 'fratsen' ooit onder ogen krijgtBeeld epa

Caddie laat golfer achter tijdens wedstrijd

Stampvoetend vertrok Mick Middlemo donderdag (plaatselijke tijd) van de golfbaan in Oakville, waar de Canadese Open kampioenschappen worden gespeeld. De caddie van Australiër Robert Allenby kreeg ruzie met de golfer en liet hem zonder pardon achter op de baan.

Allenby en Middlemo kregen op de dertiende hole mot over de clubkeuze voor een slag richting de green. De eigenwijze golfer sloeg het advies van zijn caddie in de wind en sloeg zijn bal direct in de sloot voor de green. Over wat er precies gezegd werd in de verhitte discussie die volgde zijn meerdere lezingen, maar het resultaat was het vertrek van de caddie.

Het is niet de eerste keer dat Allenby plots alleen op de baan staat. In 2007 gooide caddie Matthew Tritton de tas met golfclubs neer en vertrok tijdens een wedstrijd in Amerika. In 1995 gebeurde hetzelfde.

Een gelegenheidscaddie uit het publiek, het plaatselijke schoolhoofd, bracht Allenby niet dichter bij een goede score met 81, negen boven par. Emiliano Grillo uit Argentinië gaat voorlopig aan de leiding met 64 slagen, acht onder par. De wedstrijd duurt nog tot zondag.

Winnaar van de haringtest bekend

Het is juli, dus de hoogste tijd voor de zomerse variant van de beroemde oliebollentest van het Algemeen Dagblad: de AD Haringtest. De hele test verschijnt morgen, maar vandaag worden we al lekker gemaakt met een voorproefje. Wat blijkt: Vishandel Gebroeders Simonis verkoopt dit jaar de beste haring van ons land.

Met hard werken, zakelijk instinct en topproducten bouwde Dennis Simonis (42) een belegen familiezaak om tot een visimperium. 'Nederlanders willen best geld uitgeven aan vis, maar het moet top zijn. Dat willen wij bieden', zegt Simonis.

null Beeld anp
Beeld anp

Vrouw vraagt op Twitter om wiet, politie reageert

Een Amerikaanse vrouw die verlegen om wiet zat, besloot via Twitter om hulp te vragen. 'Kan iemand mij alsjeblieft wat wiet brengen? Ik betaal ervoor', tweette ze.

Er kwam al snel een antwoord, maar het was niet de reactie waar ze op gehoopt had. Het officiële twitteraccount van het politiekorps van Palm Beach County reageerde met: 'Waar zullen we je treffen?'

De tweet is inmiddels zo'n 56 duizend keer geretweet, en 47 duizend keer als favoriet aangemerkt. De vrouw, die op Twitter onder het synoniem Goddess opereert, kreeg aanvankelijk veel negatieve reacties van mensen die zeiden dat wiet slecht is. Toch noemt de blowster het haar 'beste dag ooit': 'Ik ben beroemd!'

Een joint. Beeld anp
Een joint.Beeld anp

Fietser moet excuses maken aan machinist

Een fietser in Putten op de Veluwe heeft woensdagavond op last van de politie zijn excuses moeten aanbieden aan een treinmachinist. De fietser dook vlak voor een aanstormende trein onder de spoorbomen door en stak over. De machinist had het hart in de keel, aldus een wijkagent op Twitter.

Agenten hielden de fietser tegen omdat hij zonder licht reed. De man zei dat hij grote haast had omdat hij de trein moest halen en mocht doorrijden. 'Tot onze stomme verbazing reed hij voor onze neus door de gesloten overwegbomen vlak voor de trein langs.' De fietser heeft alsnog een bekeuring gekregen. 'Veel machinisten hebben meerdere zelfdodingen gehad en schrikken zich een ongeluk', schrijft de agent. Of hij de trein nog heeft gehaald is niet bekend.

Catherine Keyl houdt heel erg van kroketten

Tv-presentatrice Catherine Keyl houdt van kroketten. Dat is op zichzelf niet zo heel bijzonder, maar wat dit bericht toch nieuwswaardig maakt is het feit dat ze zich schaamt voor haar krokkettenliefde. In Het Geheim Van.., de wekelijkse showrubriek van het AD, biecht ze op dat ze geregeld haar favoriete oer-Hollandse snack uit een automaat trekt, om 'm vervolgens in de auto op te eten. 'Omdat ik niet met zo'n ding in m'n mond gesnapt wil worden.'

Keyl geneert zich namelijk rot als ze zich weer overgeeft aan haar krokettenverslaving. 'Ik denk: dat kán toch niet! Zo'n ding ligt daar al weet ik hoe lang in zo'n vakje.'

Overigens krijgt Keyl geregeld commentaar van voornamelijk mannen die 'met een belerend stemmetje' vragen of ze dat wel zou doen, een kroket uit de muur trekken. Maar Keyl bijt dan gewoon van zich af. 'Bemoeit u zich met uw eigen zaken meneer!', luidt doorgaans haar reactie. Een pluim voor Keyl, want wie gunt haar nou niet een lekkere, knapperige kroket?

Catherine Keyl trekt geregeld een kroketje uit de muur. Beeld anp
Catherine Keyl trekt geregeld een kroketje uit de muur.Beeld anp
Catherine Keyl haalt geregeld stiekem een kroket uit de muur en vlucht dan snel haar auto in. Beeld ANP
Catherine Keyl haalt geregeld stiekem een kroket uit de muur en vlucht dan snel haar auto in.Beeld ANP

Vierdaagseloper neemt taxi

Bij de mobiele controles tijdens de Vierdaagse van Nijmegen zijn woensdag dertien deelnemers betrapt op 'vals spel'. De opmerkelijkste diskwalificatie kwam op naam van een wandelaar die in een taxi zat.

Zeven van de overige twaalf uit de wedstrijd gezette deelnemers liepen niet de juiste route en sneden het parcours af. Drie wandelaars maakten gebruik van Nordic Walking Poles (stokken). Twee militairen werden ten slotte bestraft omdat ze minder dan het geëiste gewicht bij zich droegen.

De deelnemers kunnen woensdagavond nog in beroep gaan tegen hun uitsluiting. Dinsdag werden zeven deelnemers gediskwalificeerd. Volgens een woordvoerder liggen de aantallen diskwalificaties de eerste twee dagen wat hoger dan voorgaande edities.

Lees de reportage van Loes Singeling over de mobiele controles (+).

null Beeld anp
Beeld anp

Zuurstofmasker op maat voor bewusteloos katje

Een levenloze kat werd door de brandweer gered uit een woning waar brand was in New Orleans. Om het diertje weer bij bewustzijn te brengen, gebruikten de spuitgasten een zuurstofmasker op maat. 'Ik vermoed dat deze kat echt over negen levens beschikt', concludeerde Doug Cardinale van de brandweer van New Orleans na de redding en de spectaculaire wederopstanding van de viervoeter.

De kleine brand brak vorige week woensdag rond de middag uit en eiste dus bijna het leven van één van de huiskatten. Twee poezen konden zelf aan het vuur ontkomen maar eentje moest weer tot leven gewekt worden.

Nadat het speciale zuurstofmasker op het hoofdje van de onfortuinelijke kat was geplaatst, kwam het dier na een paar minuten weer bij bewustzijn. De kat stelt het goed volgens Doug Cardinale.

Kat krijgt een zuurstofmasker op maat Beeld Facebook/Rich jensen
Kat krijgt een zuurstofmasker op maatBeeld Facebook/Rich jensen

Oma (79) glipt tehuis uit om tattoo te laten zetten

De 79-jarige Sadie Sellers was afgelopen week ineens verdwenen uit het Ierse tehuis waarin ze sinds een tijdje woont. Haar zoon vond haar terug in een tattoostudio, waar drie tatoeëerders druk bezig waren met het zetten van een tattoo op haar arm.

Sadie kwam op het idee om een tatoeage te laten zetten door haar kleindochter Samantha. 'Ik sprak er een paar weken lang met haar over en ze liet me toen die van haar zien. Toen ze na haar vakantie binnenkwam dacht ik gewoon: 'Nou, ik neem er ook een'', aldus Sellers in de Britse krant The Daily Mirror.

Toen Sadie's zoon Tony, de vader van Samantha, vorige week bij zijn moeder op bezoek wilde, was ze gevlogen. Tony: 'Haar rolstoel stond er wel, maar het looprek was weg.' Toen Tony zijn dochter belde, vroeg die hem naar een ontmoetingsplek te komen in het centrum. Eenmaal daar aangekomen zag hij de twee zitten in een tattoostudio, waar Sadie op dat moment onder handen werd genomen. 'Ik ging naar binnen en ik zag drie grote kerels van in de 20, bedekt met tatoeages, en in het midden mijn moeder die er eentje kreeg. Ze vonden haar allemaal fantastisch. Ze lachte en giechelde de hele tijd.'

Sadie liet een hartje tatoeëren op haar linkerarm. Tony was achteraf niet verbaasd over de actie van zijn moeder. Zowel hijzelf als zijn dochter hebben meerdere tatoeages. Sadie zelf bleek ook vrij vastbesloten over haar actie. Toen iemand haar vroeg wat haar familie er wel niet van zou denken, antwoordde ze: 'I don't f***ing care'.

Australische politicus houdt van helikopterritjes

De Australische politicus Bronwyn Bishop heeft zich de woede op de hals gehaald van veel Australiërs. Op haar officiële Facebookpagina stond een foto van een golfbaan, genomen vanuit een privévliegtuig of -helikopter.

De foto komt al uit 2012, maar werd opnieuw onderwerp van kritiek en grappen nadat bekend werd dat parlementsvoorzitter Bishop vorig jaar 5000 Australische dollar uitgaf aan een privéhelikopter van Melbourne naar Geelong. Niet omdat de route door onherbergzame Australische wildernis gaat, of omdat de afstand onoverbrugbaar is met de auto. Het gaat om een ritje van ongeveer 100 kilometer en nog geen uur rijden.

Tot zondag verdedigde Bishop de helikoptervlucht. 'De voorzitter had een aantal bijeenkomsten en probeert altijd zoveel mogelijk evenementen in haar schema te passen', zei een woordvoerder tegen ABC News.

Of de helikopterritjes politieke gevolgen gaan hebben, is maar de vraag. Het incident is in elk geval voer voor memes.

null Beeld screenshot Facebook
Beeld screenshot Facebook
null Beeld screenshot Facebook
Beeld screenshot Facebook
De bekritiseerde foto op de pagina van politicus Bronwyn Bishop Beeld screenshot Facebook
De bekritiseerde foto op de pagina van politicus Bronwyn BishopBeeld screenshot Facebook

Mexico-Stad beloont inwoners voor kniebuigingen

In een poging om overgewicht tegen te gaan, heeft de gemeenteraad van Mexico-Stad besloten om bewoners te gaan belonen voor lichaamsbeweging. Wie op een speciale bewegingsmachine die in verschillende stations zijn neergezet tien kniebuigingen maakt, krijgt een speciaal bonnetje. Dat bonnetje kan worden ingeruild voor een gratis metroritje (waarde: 5 pesos, oftewel zo'n 28 eurocent) of een pakje condooms.

Inwoners die geen interesse hebben in metroritjes of condooms, kunnen de bonnetjes ook opsparen. Voor drie bonnen krijgen ze een stressbal, voor vijf bonnen een stappenteller, weet The Guardian.

Ongeveer 37 miljoen inwoners van Mexico kampen met obesitas.

null Beeld anp
Beeld anp

Donald Trump leest het telefoonnummer van Lindsay Graham voor

De meningen zijn erover verdeeld of Donald Trump de Verenigde Staten effectief kan leiden, hoewel Republikeinse stemmers dol op hem lijken te zijn. Wel is zeker dat Trump bijzonder goed is in het trekken van de aandacht. Dat bewees hij dinsdag tijdens een speech in de staat South Carolina, door het mobiele nummer van zijn tegenkandidaat Lindsay Graham voor te lezen.

'Ik weet niet zeker of het nummer goed is, dit is van drie of vier jaar geleden, misschien is het een oud nummer', aldus Trump. 'Graham is uw lokale politicus: hij zal niks oplossen, maar hij wil best met je praten.'

Graham had Trump een paar uur daarvoor een 'eikel' genoemd, meldt ABC News. Een woordvoerder van senator Graham heeft laten weten dat het door Trump voorgelezen nummer inderdaad aan hem toebehoort. De senator twitterde later dat hij waarschijnlijk een nieuwe telefoon gaat aanschaffen.

Van Gaal spreekt nu ook namen verkeerd uit

Louis van Gaal staat ook in Groot-Brittannië bekend om zijn verhaspelingen van de Engelse taal. Zo zei de Nederlandse manager van Manchester United al eens 'I was twitching my ass', waarmee hij bedoelde soms met samengeknepen billen op de bank te zitten. Of: 'Now we have to play against Chelsea. That's another cook'. Tevens zei hij een keer tevreden 'the points are inside' en constateerde hij dat zijn ploeg na een goed resultaat 'upstairs' kon kijken. Op nieuwjaarsdag haalde hij een klassieker van stal met 'the death of the gladiolus'.

De Britten vergeven Van Gaal een boel. 'Een nieuwe taal machtig worden is altijd moeilijk, de Nederlander zijn onvermogen om altijd het meest geschikte woord te kiezen verdient begrip en geduld', schrijft The Independent. Maar de laatste verspreking van Van Gaal kan op minder begrip rekenen. Tijdens een persconferentie noemde hij verdediger Chris Smalling 'Mike'.

Nadat een journalist hem daarop wees, verontschuldigde Van Gaal zich lachend. The Independent kon er niet om lachen. 'Voor iemands naam verkeerd hebben bestaat geen enkel excuus. Vooral als je diegene al een jaar kent. En die persoon op dat moment naast je zit.'

Surfkampioen durft water niet meer in

Drievoudig wereldkampioen surfen Mick Fanning heeft watervrees ontwikkeld, meldt het Algemeen Dagblad. De Australiër meldde vandaag in een persconferentie dat hij zich de komende maanden niet op een surfplank zal begeven, vanwege het 'emotionele en mentale trauma' dat hem werd bezorgd door een Zuid-Afrikaanse witte haai.

Fanning wist twee dagen geleden ternauwernood te ontsnappen aan de kaken van het beest, dat hem van zijn surfplank sloeg. De prooi bleek taaier dan verwacht en stompte de haai in zijn rug, waarna de aanvaller de achtervolging opgaf.

Hoewel de kampioen nog even nodig heeft om van de schrik te bekomen, is hij wel van plan om uiteindelijk weer te gaan surfen. 'Ik ga zeker weer het water in. Ik wil graag weer naar huis', aldus de Australiër. Fanning koestert geen wrok jegens zijn aanvaller, zo liet hij weten, en zou hem bij een nieuwe ontmoeting vooral bedanken 'omdat hij me niet heeft opgegeten'.

Britse parlementariër declareert 0,13 euro voor rit van 322 meter

Britse parlementariërs verdienen zo'n 106 duizend euro per jaar. Dus waarom zou je als volksvertegenwoordiger de moeite nemen om, omgerekend, een schamele 0,13 euro te declareren? Het Conservatieve parlementslid Rob Wilson deed het, voor een kort ritje in zijn kiesdistrict.

Het lijkt misschien vreemd, verdedigde Wilson zijn declaratie dinsdag tegen Metro News, maar alle ritjes tezamen lopen wél op. Wilson legde in maart vorig jaar 322 meter af naar een bijeenkomst in zijn kiesdistrict. Ook andere korte ritjes zette hij op zijn declaratie, waaronder eentje van 0,19 euro voor een ritje naar een zakelijke vergadering.

Als parlementariër zegt Wilson zijn kiezers geregeld te spreken. Daardoor is hij veel onderweg - meerdere keren per week. Al die ritjes bij elkaar lopen aardig op, aldus de volksvertegenwoordiger. Britse parlementsleden hebben begin juli een salarisverhoging van tien procent gekregen.

Wereldkampioen Franstalig scrabbelen spreekt geen Frans

De nieuwe wereldkampioen Franstalig scrabbelen is een Nieuw-Zeelander die geen woord Frans spreekt. Nigel Richards leerde in de aanloop naar het kampioenschap in het Belgische Leuven (Louvain) in negen weken tijd de Franse woordenlijst en de noodzakelijke vervoegingen uit zijn hoofd. In de finale versloeg hij de Franstalige Schélick Ilagou Rekawe uit Gabon. Dat meldt de BBC dinsdag.

Richards geldt als een waar taalfenomeen. Hij werd al vijf keer scrabblekampioen in de Verenigde Staten, won de Singapore Open elf keer en nam al een dozijn keer de zogenoemde King's Cup mee naar huis, de prijs die hoort bij de grootste scrabblecompetitie ter wereld.

Bedrijven overwegen juridische stappen tegen 'Klantenservice'

'Misschien een idee om de gebruiksaanwijzing van je combimagnetron nog eens na te lezen.' Zo reageert de Facebook-pagina 'Klantenservice' op een klacht op de pagina van Albert Heijn over een mislukte magnetronmaaltijd. Waarschijnlijk begon het als een geintje van een jongen die zich verveelde tijdens de zomervakantie. Inmiddels nadert de Facebook-pagina 'Klantenservice' de 80.000 likes en overwegen bedrijven als de Efteling en Ziggo juridische stappen tegen de maker te ondernemen.

Sinds de oprichting halverwege juli reageert de anonieme gebruiker van de pagina op klachten die ontevreden klanten plaatsen op social media van bedrijven als de Efteling, Ziggo en Albert Heijn. De reacties die 'Klantenservice' geeft zijn alles behalve klantvriendelijk.

Juridische experts stellen dat de bedrijven een lastige zaak hebben. De maker zelf vindt 'dat iedereen zich niet zo moet aanstellen'. En: 'Nederlanders klagen te veel en moeten iets kritischer zijn op wat ze online lezen'. Hij noemt zijn actie een protest tegen domme mensen. De bedrijven zijn bang voor reputatieschade en zetten daarom extra klantenservice in, die ook 's nachts doorwerkt om alle klachten zelf te behandelen.

De Facebookpagina Beeld -
De FacebookpaginaBeeld -

Donald Trump heeft gewoon veel mooiere vrouwen

Hebben Donald Trump en Silvio Berlusconi iets met elkaar gemeen? Ja, ze pochen allebei over hun vele miljoenen, hun vrouwen en natuurlijk hun staat van dienst. En ze blinken uiteraard uit in bonte en bizarre uitspraken, tot afgrijzen van hun adviseurs. Zoals Trump zaterdag met zijn bijtende kritiek op Vietnam-veteraan, partijgenoot en senator John McCain. Oorlogshelden, moeten zijn adviseurs daarna tegen Trump hebben gezegd, daar blijf je van af in de VS!

Bij een column van Frank Bruni plaatste The New York Times een amusante kwis met 15 opvallende uitspraken. 'Noem de narcist', is de vraag aan de lezer. Tja, wie zat er bijvoorbeeld achter de uiteraard correcte opmerking 'Ik ben de Jezus Christus van de politiek, ik offer mij op voor iedereen'? Antwoord: zonder enige twijfel Berlusconi.

Maar Trump kan er ook wat van. 'Ik denk dat het enige verschil tussen mij en de andere kandidaten is, dat ik eerlijker ben en mijn vrouwen zijn mooier', zei de miljardair ooit, zonder blikken of blozen. De andere 13 mag u zelf raden. Zoals: 'Mijn hersenen zijn zo groot, ze persen mijn haren eruit.'

Pythons bij grofvuil in Amsterdam

Vroeger werden honden aan een boom vastgeknoopt achtergelaten in het bos als het baasje op vakantie ding. Nu heeft een onbekende in de nacht van zondag op maandag een terrarium met twee jonge pythons bij het grofvuil gezet.

Een voorbijganger zag de slangen en waarschuwde de dierenambulance. Die heeft de reptielen opgehaald, zei directeur Erik Koldenhof maandagavond.

Volgens Koldenhof waren de slangen vijftig tot zestig centimeter lang en nog niet heel gevaarlijk. Ze maken het goed. 'Het was een typisch geval van zomervakantie. Mensen gaan weg en donderen het terrarium met dier en al op straat', aldus Koldenhof. De slangen zijn naar een reptielenopvang in Zwanenburg gebracht. Het is nog niet bekend wat daarna met de serpenten gebeurt.

null Beeld anp
Beeld anp

Kapsel Wilfred Genee verknipt

Een Franse kapper heeft het haar van Wilfred Genee te kort geknipt. 'Een misverstand', schrijft de presentator maandag op Twitter bij een foto van zijn uitgedunde kapsel.

Genee reist op dit moment door Frankrijk voor zijn dagelijkse talkshow Tour Du Jour. Toen hij daar zijn haar liet knippen, vroeg hij de kapster slechts een klein beetje eraf te halen. 'Seulement un petit peu de cheveux (alleen een klein beetje haar)', luidde zijn verzoek. De dame begreep zijn verzoek verkeerd: ze dacht dat hij bedoelde dat ze maar een klein beetje haar moest laten zitten.

'Het is maar goed dat Johan Derksen niet aanschuift bij het wielerprogramma', werd op Twitter gegrapt. Deze maakt in Voetbal International vaak opmerkingen over het kapsel van Genee.

Agent bemiddelt bij aanrijding speelgoedauto's

Een motoragent in Zuidplas moest deze week bemiddelen bij een aanrijding. De betrokken chauffeurs ... twee kleuters in hun speelgoedbolides.

Het korps Waddingxveen - Zuidplas plaatste de foto van het incident op Facebook. 'Onze motoragent uit Nieuwerkerk heeft zojuist bemiddeld bij een aanrijding. Na een goed gesprek bleek dat beide partijen elkaar wel leuk vonden en hebben samen hun weg vervolgd', staat er bij de foto.

Het bericht kreeg ruim 15 duizend likes.

Aap steelt tas en smijt met geld

Een aap heeft zaterdag bij een tempel in het noorden van India een vrouw bestolen en haar geld in het rond gesmeten. De aap dook naar de 50-jarige vrouw die met haar gezin op reis was, en griste haar handtas uit haar handen, aldus The Times of India. Het dier klom vervolgens op een richeltje, opende de handtas en begon briefjes van 500 roepies (7,25 euro) in de lucht te gooien. Uiteindelijk strooide de aap ongeveer 150.000 roepies (2.176 euro) in het rond.

Talrijke omstanders - waaronder veel straatkinderen - raapten het geld op. De vrouw kreeg slechts een klein deel van het geld terug, schrijft de Hindustan Times. De vrouw diende geen klacht in bij de politie, omdat ze ervan uitging dat de kans klein was dat ze het geld nog zou terugzien.

Apen vormen een bedreiging in de buurt van de hindoetempels in India, omdat ze onder meer voedsel stelen. Ze worden over het algemeen echter goed behandeld, omdat ze gezien worden als afstammelingen van de god Hanuman, die de gedaante heeft van een sprekende aap.

Komkommertijd in beeld:
Drukte in een vertrekhal op Schiphol. De zomervakantie is traditioneel de drukste periode van het jaar op de Amsterdamse luchthaven.

Voor de Banke bihari-tempel in in Vrindavan, India, waar de aap met geld smeet. Beeld Ashishbhatnagar72/ Wikimedia
Voor de Banke bihari-tempel in in Vrindavan, India, waar de aap met geld smeet.Beeld Ashishbhatnagar72/ Wikimedia
null Beeld ANP
Beeld ANP

Doek valt voor Newtopia (ofwel: Faketopia)

Voorlopig geen betere wereld in Duitsland. De Duitsers moeten niet veel hebben van Newtopia, de Duitse versie van het Nederlandse tv-project Utopia waarin deelnemers hun perfecte wereld moeten creëren.

Terwijl de ene deelnemer nog ijverig in de schuur werkte, een andere de mest van de stal afgevoerde en weer een andere noeste arbeid op de naaimachines verrichtte, werd de livestream abrupt beëindigd. Het reilen en zeilen van vijftien Duitsers op geïsoleerde boerderij in bossen ten zuidoosten van Berlijn kon niet veel kijkers boeien.

Het project begon in februari en zou zeker een jaar duren. In april verschenen al berichten in Duitse media dat het programma niet echt een realityshow was omdat de makers achter de schermen zouden ingrijpen. Een producente zou bij voorbeeld 'bewapend' met een krat bier de hoeve zijn binnengegaan om de deelnemers te vertellen wat ze moesten doen. De naam van het programma werd door critici omgedoopt in 'Faketopia'.

Aan de Nederlandse versie van het SBS6-programma van het bedrijf van John de Mol, sinds begin 2014 op tv, lijkt voorlopig nog geen einde te komen. Daar kunt u deze dagen genieten van de apotheose van de niet-rokenchallenge van de deelnemers.

Bonus: Utopiaans ruziemaken op zijn Duits

Newtopia Beeld Sat.1
NewtopiaBeeld Sat.1

Auto te water door niesbui

Een automobilist in Honselersdijk in de gemeente Westland is met zijn auto de sloot in gereden. Oorzaak van het euvel: een spontane nieuwsbui. Hierdoor verloor de man naar eigen zeggen de macht over het stuur, zo meldt Westlanders.nu.

Eenmaal bekomen van de niesbui wist de man het zijraam van zijn BMW in te slaan met het veiligheidshamertje. Hij klom snel op zijn dak en werd door omstanders aan wal geholpen. Een nat pak bleef hem bespaard. De auto is uit het water getakeld door de bergingsdienst.

Komkommertijd in beeld:
Een boomverzorger bestrijdt de eikenprocessierups in een park in Amsterdam-Zuidoost. Volgens Natuurbericht zijn er 30 procent meer eikenprocessierupsen dan vorig jaar door de recente hoge temperaturen.

null Beeld ANP
Beeld ANP

Teurglezen: de eerste komkommerweek

Eerder in het komkommerblog: Trouwen onder het toeziend oog van een alpaca, agressieve zeemeeuwen in Engeland en condooms in bed na inbraak. Lees het hier resultaat van de eerste week komkommeren terug.

null Beeld thinkstock
Beeld thinkstock
Meer over