Oproep

Kom stage lopen op de redactie van de Volkskrant

null Beeld Ines Vansteenkiste-Muylle
Beeld Ines Vansteenkiste-Muylle

De Volkskrant biedt het hele jaar uitdagende, leerzame stages aan. Er zijn stageplekken op de redacties verslaggeverij, sport, magazine, V (kunst, cultuur, media), V-beeld, economie, wetenschap, data/onderzoek en vormgeving.

Ook stages op de redacties buitenland, Den Haag, opinie & debat en foto (voor beeldredacteuren) zijn mogelijk. Op de redactie crossmedia is plaats voor stagiairs met journalistieke ambities die interesse hebben in online design en coderen én voor stagiairs die willen helpen met het editen en produceren van podcasts. Op de infographicsredactie kun je je (in samenwerking met de dataredactie en crossmedia) ontwikkelen in het maken van infographics voor de papieren krant en voor online.

Stages duren minimaal drie maanden en beginnen op 1 maart, 1 juni, 1 september en 1 december. Afwijkende perioden zijn echter goed mogelijk. Studenten die een HBO-opleiding journalistiek of een master journalistiek volgen, hebben de voorkeur, maar de stages staan open voor iedereen met journalistieke ambities. De Volkskrant streeft een diverse redactie na. We nodigen stagiairs met een biculturele achtergrond nadrukkelijk uit werkervaring bij ons op te doen.

Van stagiairs wordt ambitie en – voor de verslaggevende redacties – schrijftalent verlangd, plus affiniteit met de Volkskrant. De stagevergoeding bedraagt 350 euro per maand, plus eventueel een reiskostenvergoeding. We stellen je een leerzame periode in het vooruitzicht, met volop kansen en een intensieve begeleiding door ervaren redacteuren in een plezierige werksfeer.

Belangstelling? Mail je aanmelding (sollicitatiebrief, cv en drie stukken of producties van jouw hand) naar de stagecoördinator van de Volkskrant, Paul Onkenhout. Laat ook weten op welke redacties je zou willen werken en in welke periode.

Voor aanmeldingen en informatie: p.onkenhout@volkskrant.nl

Meer over